Instagram вече ви позволява да купувате от директни съобщения

Съдържание:

Instagram вече ви позволява да купувате от директни съобщения
Instagram вече ви позволява да купувате от директни съобщения
Anonim

Instagram тества множество нови функции, които могат да променят платформата, каквато я познаваме. Преди няколко дни научихме, че те ще позволят публикуване на туитове с функцията Бележки и сега беше разкрито, че Instagram работи върху функция, която ще направи покупките възможни в платформата, без да оставяте директни съобщения

Тази актуализация има за цел да подобри безопасността на потребителите, тъй като Meta забеляза, че липсата на опция за лесно закупуване от чатове в Instagram насърчава продавачите да изпращат потребителите към страници на трети страни, където може да бъде измамен.

Ето как да пазарувате в Instagram от директни съобщения

Instagram купуват от директни съобщения
Instagram купуват от директни съобщения

Опцията за плащане от директни съобщения в Instagram първоначално ще бъде активирана само за избран набор от фирми. Тези фирми ще трябва да изпратят информация за потвърдете вашата самоличност, като юридическото ви име, адрес, телефонен номер и други подробности Най-важното нещо ще бъде подаването на социалноосигурителен номер (или еквивалентът в държавата, в която се намира бизнесът).

След като всичко това бъде проверено, фирмите ще могат да продават своите продукти или услуги на потребителите чрез чат в Instagram Как? Е, те ще имат опция за изпращане на заявка за плащане, която ще достигне до потребителя като още едно чат съобщение. Потребителят трябва само да докосне заявката за плащане, за да продължи с покупката. Ще бъдете изпратени до шлюза за плащане на Meta Pay, където можете да платите сигурно.

В момента изглежда, че функцията за пазаруване от Instagram директни съобщения ще бъде ограничена до търговци в Съединените щати (поради изискването за номер на социална осигуровка). Освен това, той ще бъде достъпен само за малки фирми според това, което изпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг сподели в своя акаунт в Instagram.

Сега, ако всичко върви според очакванията, няма да се изненадаме, ако тази функция в крайна сметка достигне до останалия свят и всички видове бизнеси. Без съмнение това ще направи Instagram още по-фокусирана платформа за търговия.

Популярна тема