Как да промените потребителското си име в Twitter

Съдържание:

Как да промените потребителското си име в Twitter
Как да промените потребителското си име в Twitter
Anonim

Много пъти сме съжалявали за дадено решение. Може да е някаква покупка (като Илон Мъск да купи Twitter), някаква инвестиция, някаква връзка… или потребителското име, което сте избрали при регистрацията в Twitter преди няколко години (или дни?). Може би тогава е изглеждало готино име, но е нормално да промените решението си и сега ви е неудобно да го прочетете.

Има много неща, които не можем да разрешим, дори и да сме съжалявали, но за щастие потребителското име в Twitter не е едно от тях, тъй като Twitter позволява промяната му.

Какво е потребителско име в Twitter

Ако не знаете много за това, тогава първото нещо е да разберете разликата между „Име на профил“и „Потребителско име“.

Име и потребител в Twitter
Име и потребител в Twitter

името на профила е това, което се отразява първо във вашия профил и във вашите публикации, като се откроява с удебелен шрифт Ло Какво характеризира най-важното е, че няма много ограничения, поддържайки до 50 знака и безброй специални символи, така че можете да развихрите въображението си, за да поставите оригинално и креативно име, или ако предпочитайте, копирайте нечии други, тъй като имената не са уникални

Име и потребителско име в публикацията в Twitter
Име и потребителско име в публикацията в Twitter

От друга страна, username е това, което се намира, по по-дискретен начин, след знака at както във вашия профил, така и във вашите публикации, като към Once уникален идентификатор на акаунта, така че това е и URL на вашия профил.

За разлика от предишното, потребителско име има различни ограничения, започвайки с ограничението от 15 знака, което може да бъде само буквено-цифрови знаци (букви и цифри) и изключение на долна черта Освен това потребителските имена са уникални, което означава не може да има едно и също потребителско име на две акаунти наведнъж.

Как да промените потребителското си име в Twitter

Ако сте отегчени от сегашното си потребителско име и имате нова идея, промяната на вашето потребителско име е възможна. Можете да направите това както на уебсайта на Twitter, така и на мобилното приложение на Twitter.

Промяна на потребителското име в Twitter от мобилното приложение

  • Отидете в приложението и натиснете потребителски кръг горе вляво, за да се покаже менюто с опции.
  • Изберете “Настройки и поверителност” и след това “Вашият акаунт”.
Променете потребителското име в приложението Twitter 1
Променете потребителското име в приложението Twitter 1
  • В новите опции натиснете “Информация за акаунта” и след това “Потребителско име”.
  • Въведете предпочитаното от вас потребителско име и завършете процеса, като натиснете бутона “Готово”.
Променете потребителското име в приложението Twitter 2
Променете потребителското име в приложението Twitter 2

Промяна на потребителското име в Twitter от уебсайта

Процесът в уебсайта е идентичен с този на приложението, ако влизаме от мобилно устройство, но ако го правим от компютър, има малка разлика за начало.

  • Натиснете “Още опции” в менюто с опции, разположено в лявата част на страницата.
Променете потребителското име в Twitter web 1
Променете потребителското име в Twitter web 1
  • Оттук процесът е същият като при мобилни устройства: Настройки и поверителност > Вашият акаунт > Информация за акаунта > Потребителско име
  • Въведете новото си потребителско име и натиснете “Запазване”, за да завършите.
Променете потребителското име в Twitter web 2
Променете потребителското име в Twitter web 2

Промяна на името на профила в Twitter

Ако просто търсите как да промените името на потребителския си профил, а не вашето потребителско име, тогава ние също можем да ви помогнем.

  • Отидете до вашия профил и изберете опцията „Редактиране на профил“от дясната страна.
  • В полето “Име” поставете новото име на потребителския профил, което желаете.
  • Натиснете “Запазване”, за да направите промени.
Променете името на профила в Twitter
Променете името на профила в Twitter

Какво ще стане, ако сменя потребителското си име в Twitter?

Като уникално име с ограничения може би се чудите какви са последствията, които може да доведе до промяната му.

Ще загубя ли последователи, като променя потребителското си име в Twitter?

Краткият отговор е не. Все още ще имате вашите последователи и всички ваши публикации. Въпреки това, ако промените цялата си профилна снимка, включително името и потребителското си име, вашите последователи може да се объркат, да не ви разпознаят и да спрат да ви следват, така че от вас зависи да направите успешен преход , без да губите своя идентичност на вашите последователи.

Ще загубя ли синята си значка за потвърждение, когато сменя потребителското си име в Twitter?

За съжаление, да. Ако промените потребителското си име ще загубите синята значка за потвърждение веднага, така че ще трябва да започнете процеса на кандидатстване отначало, което не гарантира, че ще получите обратно, за да получите.

Ако сменя потребителското си име в Twitter, ще мога ли да го направя отново?

Да, можете да го направите колкото пъти искате, тъй като досега не е известно ограничение за това колко пъти можете да промените потребителското си име. Не забравяйте обаче, че потребителското име е нещо уникално, то е вашата най-голяма самоличност в Twitter, така че не се препоръчва да го променяте много често, ако не искате да объркате последователите си.

Какво мога да поставя в потребителското име в Twitter?

Потребителските имена могат да съдържат само 15 знака, които могат да бъдат само букви (А до Я), цифри(0 до 10) или долна черта Освен това, потребителските имена са уникални , така че ако не получите такова, можете да опитате да промените нещо. Също така не забравяйте, че в името на вашия профил можете да поставите името, което ви идва на ум, без толкова много ограничения, което ви позволява да дадете по-точна информация на вашите последователи.

Тъй като има толкова много ограничения, може би се чудите какви други алтернативи има за получаване на потребителско име или дали има други ограниченияда се вземе под внимание.

Мога ли да използвам спряно или неактивно потребителско име в Twitter?

Не, въпреки че има неактивни или спрени акаунти, техните потребителски имена все още не са достъпни. Най-доброто нещо, което можете да направите, е добавяне или промяна на букви, цифри или долна черта, докато намерите налично потребителско име.

Мога ли да купя потребителско име от друг акаунт в Twitter?

Twitter забранява купуването и продажбата на потребителски имена, така че тази практика може да доведе до постоянни забрани от платформата. Съществува обаче черен пазар на потребителски имена в Twitter, в който са участвали дори знаменитости. Следователно е на ваш собствен риск да закупите потребителско име.

Защо не ми позволява да използвам потребителско име, въпреки че изглежда, че е достъпно в Twitter?

Има няколко причини, поради които не можете да го регистрирате, включително използването на забранени думи като Admin или Twitter Също така потребителското име може да е регистриран от спрян или неактивен акаунт и следователно не можете да го използвате. В противен случай не би трябвало да имате проблеми, стига да се придържате към ограничението от 15 знака и да използвате само буквено-цифрови знаци

Сега, след като знаете как да промените потребителското си име в Twitter, може да се интересувате от други трикове, като избягване на споменаването или откриване дали сте били заглушени в Twitter. По същия начин не можете да пропуснете Twitter Notes, най-смелата функция, идваща в социалната мрежа.

Популярна тема