Колко струва производството на Xiaomi 12S Ultra?

Съдържание:

Колко струва производството на Xiaomi 12S Ultra?
Колко струва производството на Xiaomi 12S Ultra?
Anonim

Чудили ли сте се някога колко струва на Xiaomi да направи най-ексклузивния си мобилен телефон и колко пари печели от продажбата му? В момента почетното място принадлежи на Xiaomi 12S Ultra и истината е, че продажбата му носи отлични ползи за компанията. Разберете колко струва производството на Xiaomi 12S Ultra в следващите параграфи и се удивете от резултата.

Xiaomi 12S Ultra струва на компанията 516 евро

xiaomi 12s ultra цена на бройка
xiaomi 12s ultra цена на бройка

По това време разкрихме колко е струвало на Xiaomi да направи своя Mi 10, както и инвестицията на Apple за производството на своя iPhone 13 Pro. Сега е същият анализ за Xiaomi 12S Ultra, перлата в короната, която китайският производител представи преди няколко дни. Изчислението е направено от Counterpoint и краткият отговор е следният: Xiaomi 12S Ultra с 8 GB RAM и 256 GB памет струва на Xiaomi 516 долара, което е почти 516 евро благодарение на Паритет 1:1, който двете валути поддържат в момента.

Като се има предвид, че този мобилен телефон струва повече от 860 евро, в момента Xiaomi печели 370 евро на продадена бройка Това е доста голям марж на печалба, особено ако вземете предвид изявления на Лей Джун (главен изпълнителен директор на Xiaomi) през 2018 г., когато той посочи, че компанията има само 5% марж на печалба от продажбата на своите продукти.

Това твърдение се отнася за средните печалби от огромния каталог от устройства на Xiaomi, не само за мобилни телефони. В допълнение, проучването не взема предвид разходите за изследване, развитие, маркетинг и логистика на комерсиализацията. По този начин разликата между производствената и продажната цена трябва да е по-малка, но все пак връща добри печалби

Ето как се разделя производствената цена на Xiaomi 12S Ultra, част по част

структура на разходите за производство на xiaomi 12s ultra
структура на разходите за производство на xiaomi 12s ultra

Вземайки предвид горното, може би се чудите за разпределението на тези 516 евро между всяко от парчетата. Counterpoint направи този анализ и го публикува чрез изображението по-горе, но нека го деконструираме:

  • Процесор Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1: 128 евро.
  • 8 GB LPDDR5 RAM и 256 GB UFS 3.1 памет: 58 евро.
  • AMOLED LTPO 2.0 екран с 2K резолюция и 120 Hz честота на опресняване: 89 евро.
  • 50 MP + 48 MP + 48 MP + ToF 3D камери и сензори: €79.
  • Антени и други елементи за свързване към мобилни мрежи: 24 евро.
  • Други компоненти (батерия, дънна платка, аудио, аксесоари и др.): 138 евро.

Както можете да видите, по-голямата част от тези 516 евро производство остава сред няколко броя. И ако това не е достатъчно, само три компании получават най-голямото парче: Qualcomm, Samsung и Sony.

Мислите ли, че Xiaomi прави много пари със своя Xiaomi 12S Ultra? Може би да, но това не попречи на този мобилен телефон да се радва на невероятна възприемчивост. Според самия Лей Джун Xiaomi 12S Ultra има 98% рейтинг на одобрение от потребителите. Доказателство за това? Всички бройки, налични в първия им ден на пазара, бяха разпродадени за по-малко от 24 часа.

Популярна тема