Samsung не успява да направи достатъчно Galaxy Z Fold 3 и Flip 3 5G

Съдържание:

Samsung не успява да направи достатъчно Galaxy Z Fold 3 и Flip 3 5G
Samsung не успява да направи достатъчно Galaxy Z Fold 3 и Flip 3 5G
Anonim

С новото си поколение сгъваеми устройства Samsung направи много рискован залог тази година. Отхвърли серията Galaxy Note, обичана от потребителите, и пусна не един, а два сгъваеми: един с вертикално сгъване в стил книга и по-евтин с хоризонтално сгъване. Говорим съответно за Samsung Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3. Два месеца след пускането му можем да потвърдим, че преместването е било успешно.

Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 получиха много добри отзиви и бяха много успешни в продажбите. До такава степен, че повечето магазини, където се продават, са изчерпани и Samsung има проблеми с попълването на наличносттаВъпреки това е вероятно голямото търсене на тези две нови сгъваеми устройства да не е основната причина за проблемите, които Samsung има да произвежда достатъчно.

Всички искат новите сгъваеми устройства на Samsung, но няма чипове за производството им

samsung galaxy z fold 3 и z flip 3
samsung galaxy z fold 3 и z flip 3

Според южнокорейска медия, Samsung е продал повече от милион сгъваеми телефона в страната само за един месец, но компанията изпитва големи трудности да отговори на продължаващото търсене. Има много клиенти, които трябва да чакат до един месец, за да бъдат доставени поръчките им точно сега и някои магазини за смартфони са спрели да приемат нови поръчки.

За много анализатори неспособността на Samsung да произведе достатъчно единици, за да отговори на търсенето, не се дължи на самото търсене, а на грешна посока на компанията, която може да е изненадала успеха на Galaxy Z Flip 3 и Z Fold 3 с 5G технологияИ ние подчертаваме свързаността, която използват тези сгъваеми устройства, тъй като недостигът на чипове и други компоненти, който продължава да съществува в световен мащаб след пандемията, забави производството на 5G процесори.

galaxy z fold 3 galaxy z flip 3 folded
galaxy z fold 3 galaxy z flip 3 folded

С други думи, Samsung не може да отговори на местното търсене на техните нови сгъваеми устройства, защото не са били подготвени за успеха в продажбите, който са постигнали, и защото текущата ситуация в индустрията не позволява да увеличат производството Точно поради тази причина някои медии вече спекулират, че Galaxy S21 FE в крайна сметка ще бъде отменен.

Заслужава да се отбележи, че тази недостъпност, за която говорим, е в родината на Samsung Южна Корея. В много части на света все още няма проблеми със складовите наличности, въпреки че започва да се забелязва. В Испания, например, Galaxy Z Flip 3 е наличен веднага в Amazon и в много други магазини, но не и Galaxy Z Fold 3, който се предлага с доставка в рамките на повече от 5 дни.

Колко струват Galaxy Z Fold 3 и Z Flip 3 и къде да ги купите?

В случай, че не знаете и се интересувате, ето цените на новите сгъваеми устройства на Samsung със съответния им бутон за покупка в Amazon:

  • Galaxy Z Fold 3

    • 12GB + 256GB: €1809
    • 12GB + 512GB: €1909
  • Galaxy Z Flip 3

    • 8GB + 128GB: €1059
    • 8GB + 256GB: €1109

А вие… кой предпочитате?

Препоръчано: