Google пусна тунер за китара в своя браузър

Съдържание:

Google пусна тунер за китара в своя браузър
Google пусна тунер за китара в своя браузър
Anonim

Изглежда Google иска да присъства във всичко и те винаги го показват, като добавят нови инструменти към своята търсачка или другите си услуги. Тестове? Неща като да знаете часовата разлика между две държави, без да влизате в която и да е страница или да играете флипер от търсачката на Google.

Кое е последното нещо, което ти хрумна? Вземете китарата си и я настройте с негова помощ. Наистина ли? Да, защото Google пусна тунер за китара в своя браузър, който можете да използвате от мобилния си телефон или компютър.

Google Guitar Tuner е само на едно търсене разстояние

google тунер как се използва
google тунер как се използва

Точно когато си мислехме, че всичко е готово, Google реши да интегрира тунер за китара директно в своя браузър. Инструментът се нарича “Google Tuner”, той се активира чрез търсене на тези думи и просто работи като толкова много други онлайн тунери в Интернет.

Използвайки микрофона на вашия мобилен телефон или компютър, инструментът ще улови звука, издаван от вашата китара, когато докоснете всяка от нейните струни. С тази информация синтезаторът ще идентифицира нотата, на която сте, и ще ви каже дали струната е настроена правилно или не.

Настроихте ли се? Google Tuner ще ви каже да намалите нотата. Липсва ли ти настройка? След това ще покаже, че трябва да затегнете въжето още малко. Това е супер полезен инструмент за всеки музикант, особено след като можете да го носите на мобилния си телефон навсякъде и без да инсталирате допълнителни приложения.

Колко точен е Google Tuner за настройка на струните на вашата китара?

google тунер настройте китарата си
google тунер настройте китарата си

Както се случва с други приложения от този тип, ефективността на Google Tuner е доста обусловена от качеството на микрофона, който използвате По този начин резултатите при мобилни телефони от висок клас като Xiaomi 11T, OnePlus 9 или iPhone 12 Pro ще бъдат отлични. Междувременно на устройства от начално ниво може да не получите толкова добра настройка.

Това е абсолютно същото с микрофона на вашия компютър, качеството на улавяне на звука няма да е същото при използване на вграден микрофон на евтин лаптоп, както би било при използване на микрофон за €100 или повече.

И в сравнение с устройствата за настройка, как се държи? Очевидно Google Tuner е по-малко точен за настройка на вашата китара, така че не представлява риск за този пазар. Причината? Просто, прецизността на хардуер, специално проектиран за това, не може да се сравни с общ уеб инструмент, който трябва да се адаптира към микрофона, който имате под ръка.

Все пак Google Tuner е много полезен инструмент, за да измъкнете всеки от задръстване, така че опитайте.

Препоръчано: