Как да шифровате архива си в WhatsApp

Съдържание:

Как да шифровате архива си в WhatsApp
Как да шифровате архива си в WhatsApp
Anonim

От първото тримесечие на 2021 г. знаехме, че WhatsApp скоро ще има криптирани резервни копия, за да избегне зяпачи. Тази функция се появи първо в iOS (през май 2021 г.), но вече е реалност и в Android.

С него ще можете да създадете персонализиран ключ, така че никой да не може да вижда архивираните ви чатове в WhatsApp, така че това е нещо, което със сигурност ще искате да знаете. не знаеш как? Показваме ви как да шифровате архива си в WhatsApp.

Как работят шифрованите резервни копия на WhatsApp

какво представляват WhatsApp криптирани архиви
какво представляват WhatsApp криптирани архиви

Въпреки че съобщенията в WhatsApp са криптирани от край до край и никой не трябва да ги чете или прихваща, това е нещо, което не се случва с резервните копия. Досега резервните копия, които WhatsApp съхраняваше на вашето мобилно устройство или в Диск, бяха уязвими и можеха лесно да бъдат отворени от всеки.

Това беше висящ проблем за разрешаване, но компанията най-накрая го разреши, като активира криптирането на архивиране Какво е това? Просто, приложението ще направи вашите резервни копия, ще ги шифрова, преди да ги запази и ще имате достъп до тях само ако имате ключа за дешифриране.

WhatsApp никога не е казвал какъв тип криптиране използва тази система за криптиране, въпреки че ви позволява да използвате персонализирани ключове или да генерирате изключително сигурни ключове от 64 знака, за да блокирате достъпа до защитени до файлове.

Ами ако загубите паролата си? Лесно, не можете да възстановите резервното копие и ще трябва да го отпишете, защото нито вие, нито някой друг ще можете да го дешифрирате, за да го видите. Как можете да активирате тази функционалност? Прочетете след скока.

За да можете да активирате криптиране за вашите резервни копия в WhatsApp

как да активирате криптирани архиви на whatsapp
как да активирате криптирани архиви на whatsapp
как да шифровате резервни копия на WhatsApp
как да шифровате резервни копия на WhatsApp

По време на писането криптирането на резервни копия все още не беше налично в стабилната версия на WhatsApp. По този начин процесът, който ще ви покажем, се извършва чрез бета 2.21.21.3 на приложението, но ще бъде абсолютно същият, когато достигне до широката публика. Освен това е функция, която не е активирана по подразбиране, но трябва да се активира ръчно. Какво трябва да направиш? Това:

 1. Изтеглете най-новата бета версия на WhatsApp (от 2.21.21.3).
 2. Инсталирайте бета APK на мобилния си телефон, можете да проверите нашия урок за това как да инсталирате APK пакети на Android, ако имате нужда от помощ.

  • Забележка: Към момента на писане на тази статия криптирането на резервни копия не беше достъпно за всички потребители, но WhatsApp постепенно го активираше от своя сървър.
 3. Отворете опциите на WhatsApp от иконата с три точки.
 4. Изберете „Настройки“, за да отидете на настройките.
 5. Отидете до подменюто „Чатове“и въведете „Архивиране“.
 6. Активиране на „Архивиране от край до край“.
 7. Създаване на парола. Можете да използвате свой собствен или 64-цифрен ключ за криптиране, който ще трябва да запишете.
 8. Продължете и повторете паролата, която току-що създадохте, за да активирате криптирането.
 9. Натиснете „Създаване“, за да шифровате архива си.

След като това бъде направено, всички ваши локални и Google Drive резервни копия ще бъдат шифровани. Това е много добра защитна функция, но не забравяйте, че трябва да запомните или пазите добре паролата си, ако не искате да загубите своите снимки, видеоклипове, съобщения и гласови бележки. Опитахте ли вече?

Препоръчано: