Depop: приложение, което се конкурира с Vinted

Съдържание:

Depop: приложение, което се конкурира с Vinted
Depop: приложение, което се конкурира с Vinted
Anonim

Продаването на дрехи втора употреба е нещо, което се прави цял живот на уличните пазари и гаражните разпродажби. Тези методи обаче понякога не са толкова ефективни при изваждането на тези дрехи и тук технологията влиза в игра.

Можете ли да си представите, че можете да продавате, без да напускате дома си, всички онези дрехи, които вече не искате, но някой друг все още може да използва? Има много приложения, които ви позволяват да купувате и продавате дрехи от вашия мобилен телефон с Android или iPhone, но днес ще говорим за едно конкретно. Открийте всичко, което Depop има, за да можете лесно да продавате вашитедрехи, проектирани от вас или втора употреба. Освен това ще ви покажем защо Depop се превърна в голямата конкуренция на Vinted.

Какво е Depop и как ви помага да продавате дрехите си онлайн?

depop как работи
depop как работи

Depop е едно от многото мобилни (и уеб) приложения, предназначени да създават виртуални пазари за ретро дрехи и дрехи втора употреба По много прост начин то позволява на продавачите да създават цял каталог от дрехи, бижута, обувки и други, до които други потребители (купувачи) имат лесен достъп.

Освен това, Depop ви дава всички инструменти, за да се свържете с вашия контрагент и да финализирате транзакцията само с няколко стъпки. Създавате каталога си, публикувате го, чакате някой да го види, разговаряте със заинтересованите страни, те плащат, изпращате, теглите, взимате и това е!

Depop е толкова популярно приложение, че за много кратко време вече има повече от 26 милиона активни потребители по целия свят. Кой съставлява тази платформа? Основно млади хора, които искат да генерират допълнителен доход, като се свалят от дрехи, които вече не искат, или които искат да си купят много евтини дрехи. Въпреки това, Depop също се превърна в благодат за независимите дизайнери, позволявайки им да пуснат своите творения в света за много малко.

Наличен ли е Depop в Испания? Разбира се, че го правят и можете да изтеглите тяхното приложение безплатно от Google Play Store или Apple App Store. Искате ли да научите повече за тази платформа? След това прочетете.

‎Depop - Streetwear & Vintage
‎Depop - Streetwear & Vintage

Какви дрехи можете да намерите в Depop?

depop какво продават
depop какво продават

Въпреки че приложението е фокусирано главно върху градската мода втора употреба, истината е, че в Depop можете да получите по малко от всичко Някои неща? Плажни облекла, ежедневни, спортни, официални за срещи или важни събития, употребявани облекла от страхотни дизайнерски къщи на невероятни цени, облекла на Nike, Adidas, Converse, Zara, обувки от всякакъв вид и аксесоари.

Ами всичко, но освен това можете да получите и напълно нови дрехи. как? Както беше обсъдено по-горе, благодарение на независимите дизайнери, които използват платформата, за да рекламират и продават своите творения. Да, Depop далеч не е просто пазар за втора употреба.

Как работи Depop?

как е depop продавам купувам използвани дрехи android
как е depop продавам купувам използвани дрехи android

Вече обсъдихме много неща за тази платформа, но остават две важни подробности за споменаване, нали? Първият е как работи. Просто казано, Depop е вид Instagram за продажба и покупка на дрехи По-задълбочено обяснение? Тук го оставяме:

 1. Продавачите създават своя акаунт в платформата и качват продуктов каталог за продажба.
 2. Чрез изследовател/търсачка купувачите намират потребителски акаунти, за да се запознаят с вашия каталог.
 3. Ако купувачът харесва това, което вижда, той може да избере да следва акаунта на продавача, за да го има винаги в емисията си и бързо да научава за публикуваните нови продукти.йени
 4. Ако намерите парче и искате да научите повече за него, свържете се с продавача чрез DM, за да получите повече подробности и да започнете транзакцията.
 5. Когато решите какво искате да купите, трябва депозирате парите във вашата Depop сметка, за да продължите с транзакцията.
 6. След като депозитът бъде потвърден, продавачът извършва пратката или доставката на продукта.
 7. Ако всичко върви добре, освобождавате парите си, като получавате артикулите си и купувачът ще получи плащането в сметката си.

Както виждате, процесът е лесен за разбиране и следване. Освен това Depop е съвместим с PayPal, което прави транзакциите много по-бързи, като не се налага да чакате междубанкови преводи, особено ако купувате от друга държава.

Колко таксува Depop?

depop комисионни за продажби
depop комисионни за продажби

Както се случва в почти всички приложения от този стил (като Vinted или Wallapop), Depop начислява някои комисионни, които служат за поддръжка на платформата или като застраховка за транзакции. В случая на Depop тази комисионна е 10% за продажба, тя се таксува от продавачите и се прилага само ако транзакцията е завършена.

Малко висока ли е таксата? Може да изглежда така на някои хора, но има много важно предимство пред други платформи: тази комисионна е единствената, която се таксува, не трябва да плащате нищо, за да публикувате, за поддържайте активни публикации или незавършени транзакции.

Защо Depop е сериозна конкуренция за Vinted

depop срещу vinted
depop срещу vinted

Въпреки че са много сходни един с друг и като цяло споделят една и съща пазарна ниша, Depop и Vinted имат някои тънкости, които ги правят различни. Който? Тези:

 • Дизайнът на Depop е много по-социален, нещо, от което младите хора ще се възползват и ще оценят. Depop просто работи като Instagram. Междувременно Vinted е типичната платформа за продажби.
 • 10% комисионна на Depop е много по-висока от 5% + €0,7 „такса за защита на купувача“на Vinted, но има малко. Купувачите не плащат на Depop, докато на Vinted го правят.
 • Бизнес моделът на Vinted е доста индивидуализиран, докато в Depop алгоритъмът насърчава откриването на облекла, които споделят същия стил.
 • Vinted има някои ограничения за това какво можете или не можете да продавате на тяхната платформа. Напротив, Depop е по-гъвкав при публикуване на статии.

И така, кое е по-добро? В действителност нито един от тях не е по-добър от другия, но зависи повече от вашата позиция в уравнението. Ако сте купувач, Depop вероятно е най-подходящият за вас, същото е и ако искате да създадете мрежа от магазини, които отговарят на вашия стил. От друга страна, Vinted може да е най-добрият ви вариант, ако искате да продавате или искате да разглеждате по-традиционно, когато търсите следващите си покупки.

Изпробвахте ли вече това приложение? Не отнемайте много време, за да го направите, защото със сигурност ще намерите идеалното парче, което ще завърши тоалета ви на ненадмината цена.

Препоръчано: