Как да създавате Trello карти с Excel

Съдържание:

Как да създавате Trello карти с Excel
Как да създавате Trello карти с Excel
Anonim

Trello е инструмент, който ви предлага множество опции, когато става въпрос за организиране на вашата работа, както и широка съвместимост с други платформи. Чрез тези сътрудничества можете да синхронизирате тези инструменти и да се възползвате от тях. Например, можете да създадете Trello карти с Excel

В случай, че не знаете, Trello е софтуер, използван за управление на вашата работа или проект с други хора. Интерфейсът му се основава на създаването на карти за всяка задача, към които можете да приложите различни настройки. Той е мултиплатформен, тъй като има версия както за компютър, така и за мобилни телефони.

Как да създавате Trello карти с Excel на компютър

Тъй като има приложение и на двете устройства, това може да се направи лесно. Въпреки че интерфейсът на Trello е много интуитивен и ви позволява бързо да създавате карти на дъската, винаги имате възможност да импортирате Excel лист в програмата.

По този начин, ако имате файл от тази програма на Microsoft, можете да пренесете цялото нещо в Trello, вместо да създавате дъска от нулата. Да започнем с компютъра, тъй като тази програма често се използва много по време на работа.

За да създадете карти в Trello с Excel, трябва да направите следното:

 1. Първо, трябва да отидете в Excel, за да създадете лист, който ще бъде този, който ще експортирате в Trello. Трябва да генерирате списък в Excel, чиято тема зависи единствено от вас. Това може да бъде списък със задачи, дейности, висяща или завършена работа… дори списък за проверка.
 2. Създавайте карти в Trello с Excel на компютър
  Създавайте карти в Trello с Excel на компютър
 3. След като създадете всички списъци, които искате в листа на Excel, преминете към Trello, за да създадете ново пространство за поставяне на тези списъци. От Trello щракнете върху бутона „ +“, за да създадете това пространство, където можете да му дадете име, тема и да го персонализирате с фон.
 4. След това копирайте какво ще бъде заглавието на картите от Excel и го поставете в карта Trello, като щракнете върху „ Добавяне на карта“. Очевидно е, че не може да остане така, така че когато го поставите, той предлага да разделите този списък на няколко карти или само на една.
 5. Ако изберете първата опция, тя автоматично ще бъде разделена на няколко карти. Разбира се, те са празни и нямат контролен списък вътре, но можете също бързо да го създадете от Excel.
 6. Ако сте създали друг контролен списък в програмата на Microsoft, посветен на поредица от малки задачи, можете бързо да ги предадете на Trello. Копирайте този списък изцяло и отидете на този инструмент, и след това въведете карта.
 7. Създайте контролен списък в Trello с Excel на компютър
  Създайте контролен списък в Trello с Excel на компютър
 8. Ако отидете в дясното странично меню, ще видите серия от опции. Докоснете „ Checklist“, за да създадетесписък за проверка. В първото поле, което се появява за попълване, копирайте списъка от Excel.
 9. Докоснете „ Добавяне“и автоматично ще се раздели на различни точки за завършване.

Не забравяйте, че Trello за компютър има различни версии. Този метод може да се използва както в уеб версията, така и във версията за настолен компютър, която може да бъде изтеглена както за Windows, така и за Mac.

Създаване на карти Trello от Excel в приложението за Android

Въпреки че е различно устройство и версия със собствени функции, то има същата функционалност за създаване на карти в Trello с Excel на Android. Ако използвате мобилното приложение повече, защото ви е по-лесно, можете да го направите и по следния начин:

 1. От Excel създайте листа със списъците за картите и за задачите от контролния списък.
 2. Създайте ново пространство в Trello и наименувайте колоните както желаете.
 3. Създавайте карти в Trello с Excel на Android
  Създавайте карти в Trello с Excel на Android
 4. След като бъде създаден, копирайте списъка с карти в Excel и ги поставете в Trello. Докоснете отново „ Добавяне на карта“и поставете съдържанието в полето.
 5. Автоматично ще се появи изскачащ прозорец с предложение да създадете толкова карти, колкото редове сте добавили. Кликнете върху опцията и те ще бъдат разделени веднага.
 6. За да добавите контролния списък, въведете карта и натиснете „ Добавяне на контролен списък“. Ако не се появи в секцията „Бързи действия“, потърсете опцията в трите вертикални точки в горната част.
 7. Създайте контролен списък в Trello с Excel на Android
  Създайте контролен списък в Trello с Excel на Android
 8. Със създадения контролен списък копирайте списъка от Excel и го поставете в първото празно поле, където пише " Добавяне на елемент".
 9. Когато го поставите и приемете текста, те автоматично ще бъдат разделени на клетки.

Готово. Виждате, че всичко, което трябва да направите, е да имате Microsoft Excel и Trello, във всяка от версиите му за Android и PC. Няма технически изисквания или изисквания за версия за съвместимост, тъй като това е много прост процес.

Препоръчано: