Google ще интегрира Instagram и TikTok в своята търсачка

Съдържание:

Google ще интегрира Instagram и TikTok в своята търсачка
Google ще интегрира Instagram и TikTok в своята търсачка
Anonim

Платформата на Google непрекъснато се подобрява и въпреки че вече позволява тъмната тема в своя браузър от компютър, това изглежда като незначителна промяна за това, което компанията възнамерява да направи сега. Всъщност изглежда, че Google иска да показва видеоклипове от Instagram и TikTok, когато хората търсят в тяхната платформа.

Очевидно Google води преговори с Facebook и ByteDance, които притежават Instagram и TikTok. Освен това изглежда, че Google иска да накара видеоклиповете на TikTok и Instagram да се показват в неговата търсачка, както правят видеоклиповете в YouTube.

Какво се знае за интегрирането на Instagram и TikTok в търсачката на Google

Интеграция на Instagram TikTok с Google
Интеграция на Instagram TikTok с Google

За да може Google да показва видеоклипове от Instagram и TikTok в резултатите от търсенето си, се нуждае от някои важни данни. Освен това, само създателите на Instagram и TikTok могат да предоставят на Google данните, от които се нуждае, за да индексира видеоклипове от тези платформи в неговата търсачка.

Според някои говорители на търсачките, Google иска да помогне на множество платформи да направят съдържанието си по-откриваемо, така че не е изненада, че искат да интегрират съдържание от Instagram и TikTok във вашия браузър.

Преди няколко месеца Google започна да показва видеоклипове от Instagram и TikTok в мобилната версия на своя браузър, това беше направено за курс на Google. По-късно обаче тази функция на Google беше тествана в множество региони, за да се провери колко е полезна. Също така, тестването на тази функция в Google търсене позволява на Facebook и ByteDance да видят как ще изглежда тази функция.

До момента подробностите на преговорите между Google, ByteDance и Facebook не са излезли наяве Въпреки това е възможно тези преговори да завършат като тези между Google и Twitter, в който компанията за търсачки плаща на Twitter такса за показване на туитове на своята платформа.

В случай, че преговорите между Google, TikTok и Instagram се проведат успешно, всички платформи ще се възползват. В допълнение Създателите на съдържание в Instagram и TikTok също ще могат да получат повече органичен трафик, ако Google започне да показва видеоклипове от тези платформи в своята търсачка.

В днешно време всички платформи трябва да се актуализират бързо, ето защо TikTok вече ви позволява да споделяте видеоклипове с други хора и можете също да рекламирате бизнеса си в Instagram. Ако актуализациите и съюзите между социалните платформи подобряват обхвата на създателите на съдържание, социалните мрежи трябва да се актуализират по-често, нали?

Препоръчано: