Как да избегнете мита, когато купувате от GearBest, Banggood или Geekbuying

Съдържание:

Как да избегнете мита, когато купувате от GearBest, Banggood или Geekbuying
Как да избегнете мита, когато купувате от GearBest, Banggood или Geekbuying
Anonim

На нашия уебсайт много пъти обикновено поставяме оферти от китайски магазини като Banggood, Geekbuying или Gearbest и истината е, че благодарение на тези магазини можем не само купувайте по-евтино, но можете да правите много неща, които биха били невъзможни за получаване тук.

В много други случаи можете да закупите аксесоари и устройства на смешни цени, цени, които в някои случаи са завишени в нашата страна, просто защото някой ги препродава, прилагайки токсове много злоупотреба. Има неща, които не си струва да се купуват в Китай, но някои други заслужават.

Аксесоари за готварска печка Xiaomi
Аксесоари за готварска печка Xiaomi

Винаги ли трябва да плащам мито, когато пазарувам от Китай?

Много хора имат съмнения по този въпрос, те не знаят дали наистина трябва да плащат мита, когато купуват от Китай или не и ние искаме да хвърлим малко светлина върху този проблем.

Повече от един път сме говорили за пазаруване в китайски магазини и дори сме обяснявали как да изпратим мобилен телефон в един от тези магазини за ремонт, защото, противно на това, което хората вярват, тези магазини дават гаранция. Проблемът е, че не е толкова лесно да се обработи, колкото да занесете повредената вещ в магазин и да чакате да ни бъде върната. Ще трябва да изпратите пакета до Китай.

В момента някои магазини като Gearbest са създали страници и начини за пазаруване в Китай, но с гаранция и SAT в Испания, с 2-годишна гаранция. Това направи нещата много по-лесни и обикновено цената все още е подобна на тази в Китай.

Доставката е ключът към това да не плащате мита

Митниците не са нито законни, нито незаконни. В Испания има редица хора, които контролират пристигането на стоки в страната ни, но поради голямото търсене на продукти от Китай и търговските споразумения с тази страна, много пакети в момента не са не минавам през митницата.

Ако пакет пристигне във вашия дом, без да сте платили съответния митнически данък, вие не извършвате никакъв вид незаконно действие. Искахме да изясним това, защото много хора смятат, че правят нещо нередно.

Нормална доставка
Нормална доставка

След като разберете това, трябва да запомните, че ключът към неплащането на мита е пратката. Всички нормални пратки от типа Priority Line и др. не плащат мито в 99% от случаите. Възможно е някой много голям пакет да плати за тях, но е рядко.

Ускорените пратки винаги плащат митница

В случай обаче, че закупите нещо чрез метода за бърза доставка, вие ще платите митнически да или да. Вярно е, че вместо две седмици ще отнеме 3 дни, но големите компании като DHL имат свои собствени митници и в много случаи те са тези, които обработват всичко. йени

Ако искате да избегнете уплахи с митниците на много страници има застраховка «Застраховка за доставка», която ви предпазва от плащане на митническите такси или, ако получите такса, те ще ви възстановят разходите.

Надяваме се, че сме изяснили целия въпрос с митниците, тъй като много хора се съмняват и не смеят да купуват от Китай. Вярно е, че трябва да стимулираме местния бизнес и да купуваме тук, но когато купуваме на други платформи, понякога купуваме и от китайски продавач (не винаги) и даваме на платформата печалба под въпрос.

Има неща, които си струва да купите тук, и други, които въобще не можете да купите в Испания. По този начин можете да получите изключителна технология без никакви ограничения.

Препоръчано: