Преглед на Roborock S7 със самоизпразване: 100% автоматично почистване

Съдържание:

Преглед на Roborock S7 със самоизпразване: 100% автоматично почистване
Преглед на Roborock S7 със самоизпразване: 100% автоматично почистване
Anonim

Почистващите роботи са прекрасни. Те почистват къщата ви автоматично. Въпреки това, нещо, което ме прави наистина мързелив за тези роботи е, че те трябва да бъдат изпразнени и почистени Това означава, че те не са 100% автоматични, тъй като повечето от тях се нуждаят от вас да свършите своята част. За щастие има роботи, които могат да се изпразват сами.

Roborock S7 е един от най-завършените роботи Той търка, прахосмука, мете, мие… прави всичко! Когато обаче се появи на пазара, нямаше функцията за самоизпразване. Сега Roborock пусна самоизпразваща се база, така че не се налага да я изпразвате в продължение на 6 седмици. Невероятно, нали?

Ние тествахме Roborock S7 в окончателната му версия (със самоизпразващата се основа), за да ви кажем как е и как работи. Това ли е най-доброто качество/цена почистващ робот на пазара? Нека разберем…

Roborock S7: пълният преглед на испански

Roborock S7 на самоизпразваща се основа
Roborock S7 на самоизпразваща се основа

Roborock S7 е комбиниран робот прахосмукачка/скрубер. По същество той има три режима на почистване: прахосмукачка, търкане или и двете едновременно. Разполага с звукова технология за търкане на пода до 3000 пъти в минута И използва смукателен мотор от 2500Pa, за да почисти всичко от големи частици мръсотия до повърхностни петна по пода.

Също така има сензор LiDAR за прецизно картографиране на вашия дом и почистване, без да се спъвате или правите грешки В допълнение, той може да повдигне мопа, когато открие килим или друго препятствия, които не трябва да търка. Той е много интелигентен! И още повече сега, когато може да се изпразни.

Спецификации на Roborock S7

Характеристики Roborock S7
Размери и тегло 353 x 350 x 96,5 мм. 4,7 кг.
Смукателна мощност 2500 Pa.
Мощност на почистване Sonic: Разтривайте до 3000 пъти в минута.
Сензори 6 сензора против падане, ултразвуково откриване на килими и LiDAR радар за картографиране на къщата. Поддържа мултимапиране.
Автономия До 180 минути благодарение на своята 5200 mAh батерия. Връща се автоматично към своята станция за зареждане.
Капацитет на торбата за прах 470 ml.
Капацитет на резервоара за вода 300ml.
Шум 67 dB (малко по-силен от нормалния разговор).
Характеристики Прахосмукачка и изтъркване, дори едновременно с помощта на 4 режима на почистване (тихо, оптимално, турбо и максимално).
Самоизпразваща се база Капацитет 1,8 литра, така че трябва да сменяте чантата само на всеки 6 седмици. С 99% ефективност на филтриране благодарение на HEPA филтъра и самозатварящите се торбички. Има смукателна мощност от 15 циклона. Той е с размери 314 x 457 x 383 mm и тежи 5,5 kg.
Свързване WiFi 2,4 GHz Съвместим с Alexa, Siri и Google Assistant. С приложение за Android и iOS.

Сега, след като имате техническия му лист под ръка, преди да навлезем в подробности за това как работи, нека да разгледаме дизайна му и как изглежда като цяло.

Как е Roborock S7 и неговата самоизпразваща се основа?

Roborock S7 и неговата самоизпразваща се основа идват в различни кутии, тъй като се продават отделно. Те обаче могат да бъдат закупени в комбинация. И двата продукта се предлагат в цветове черен и бял. Качеството му на изработка е феноменално. Изработени са от лъскава плътна пластмаса и имат метални детайли, които им придават първокласно докосване, което показва здравина и качество.

Дизайнът на робота е подобен на този на летяща чиния: той има формата на диск с модул (радар LiDAR), стърчащ от центъра и ярка LED светлина, разположена до трите физически бутони, които имат(изключване/включване, връщане към станция и локализирано почистване). Много е елегантно. Основата също изглежда страхотно, въпреки че няма много за какво да се пише в нейния дизайн.

В долната част на Roborock S7 виждаме, че има две пластмасови колела, които позволяват на робота да преодолява височини до 20 mm и централно колело за завиване. Освен това забелязахме нещо много интересно е, че използва гумена основна четка без косми, която е по-ефективна, защото мете добре, издържа по-дълго и не се заплита с косми. Освен това има уникална странична четка за проникване в ъглите.

robo rock s7
robo rock s7
резервоар за вода roborock s7
резервоар за вода roborock s7
roborock s7 моп
roborock s7 моп
roborock s7 отзад
roborock s7 отзад
гумена четка roborock s7
гумена четка roborock s7
колела roborock s7
колела roborock s7
изпразване на roborock s7
изпразване на roborock s7

Ако повдигнете капака в горната част на робота, ще имате лесен достъп до контейнера за прах от 470 ml Ако ще го използвате със самоизпразващия се база, няма да можете да използвате контейнера, който носи, защото не е съвместим. Трябва да го обмените за депозита, който включва базата. От друга страна, резервоарът му за вода е достъпен от задната страна на робота и има капацитет от 300 ml.

Roborock S7 включва много сензори. В допълнение към скенера LiDAR за картографиране на къщата и откриване на стени, той има сензори, които откриват неравности, за да предотвратят падане, както и система за броня. Освен това използва ултразвуков сензор, който му помага да определи дали е на твърд под или върху килим По този начин може да повдигне мопа до 5 mm, така че да не търка това, което трябва. t.

Това е всичко, което идва в кутията с Roborock S7:

 • Роботът Roborock S7.
 • База за зареждане (не се самоизпразва, имайте предвид).
 • Солиден резервоар.
 • Резервоар за вода.
 • Моп.
 • Миещ се въздушен филтър с рейтинг E11.
 • Инструмент за почистване.
 • Ръководството с инструкции.
roborock самоизпразваща се база
roborock самоизпразваща се база
самоизпразваща се база в експлоатация
самоизпразваща се база в експлоатация
самоизпразващи се базови портове за зареждане
самоизпразващи се базови портове за зареждане
дизайн на самоизпразваща се основа
дизайн на самоизпразваща се основа
разглобена самоизпразваща се основа
разглобена самоизпразваща се основа
самоизпразващи се основни филтри
самоизпразващи се основни филтри
самоизпразваща се основна вътрешна част
самоизпразваща се основна вътрешна част

Самоизпразващата се основа трябва да се закупи отделно. Това включва самозатваряща се торба за еднократна употреба (капацитет 1,8 л), HEPA филтър, приставка за торбичка, съвместим с робот кош за прах и винтове с неговата отвертка, за да я обича.

Roborock S7 може да стигне до този док само за презареждане и автоматично изпразване Той използва многостепенна система за филтриране, която улавя 99,99% от частиците до 0,3 микрона. Между другото, всичките му части могат да се перат, с изключение на HEPA филтъра и торбичките, очевидно.

Как да използвам Roborock S7 и самоизпразващата се основа?

Поставянето на робота Roborock S7 е много лесно. Можете да го направите от неговите физически бутони, с гласов асистент (Alexa, Siri или Google Assistant) или чрез приложението Roborock. Настройването с приложението е доста лесно, тъй като роботът се свързва към вашата домашна WiFi мрежа (стига да е 2,4 GHz), за да се свърже с вашия мобилен телефон. Просто следвайте стъпките в ръководството и сте готови.

Първият път, когато задействате Roborock S7, той ще сканира дома ви с LiDAR и автоматично ще създаде карта на всички стаиТе могат да бъдат редактирани по-късно и да им бъдат дадени имена. Първото картографиране отнема известно време, но все пак бяхме изненадани от това колко бързо създава картите поради колко точни се оказаха в крайна сметка.

В приложението Roborock можете да обедините или разделите пространства, да зададете зони без почистване, започнете почистване на място, да зададете предпочитания за почистване стая по стаяи да създадете последователност от почистване за стаите. Можете също да видите маршрута за почистване в реално време, разпознаването на килима, извършено от робота и дори продължителността на живота на всяка негова част.

Освен това, заслужава да се отбележи, че Roborock S7 може да картографира къща с до 4 етажа с диференцирани настройки за персонализиране. Вашето приложение също се свързва със самоизпразващата се основа, за да активира ръчно функцията за изпразване, принуждавайки робота да се връща в основата, когато пожелаете. Веднъж в базата, можете да видите нивото на зареждане на робота от същото приложение.

Не сме имали никакви проблеми с всички тези функции, които споменахме, въпреки че трябва да признаем, че ни се стори малко странно, че по подразбиране роботът генерира нова карта при всяко почистване cycleЗа щастие има опция, която ви позволява да запазвате картите. Дори и с това навигационната му система изглеждаше много правилна и успешна и приложението работи чудесно.

Как почиства Roborock S7?

Този робот може да прахосмука и да почиства едновременно. Прахосмукачка с максимална мощност от 2500 Pa и изтъркване със “звукова скорост” при 3000 разклащания в минута. Нещо, което наистина ни хареса, е, че откриването на килими е полезно. Когато прахосмука и открие килим, той увеличава мощността, за да засмуче цялата мръсотия. Но ако бърше, той вдига мопа, за да не намокри килима.

Важно е да споменем, че можете да вакуумирате в четири различни режима:

 • Тих: Това е този, който произвежда по-малко шум и консумира по-малко батерия. Не отнема всички трохи, тъй като не е много мощен, но премахва праха.
 • Най-добър: Това е нормалният режим и този, който вероятно ще използвате за ежедневно почистване. Достатъчно е да засмуче прах, песъчинки, трохи и косми.
 • Turbo: При този режим мощността е средно-висока. По-шумен е от предишния режим, но не видяхме голяма разлика в чистотата.
 • Максимум: Това е този, който използва пълната мощност на вакуума, за да премахне най-тежките замърсявания, като мръсотия и листа. Това е най-шумният режим, въпреки че не надвишава бариерата от 67 dB. Не е лошо!

В нашите тестове беше почти перфектно. Не се срива и следва систематичен ред, така че да не оставя място без почистване И изобщо не ме притеснява. Разбира се, обикновено оставя малко мръсотия в ъглите и в други труднодостъпни части, какъвто е случаят с всички роботи с кръгла форма.

Подчертаваме и неговата четка без влакна, която не се заплита с нищо и помита много добре от семена до прах и косми (въпреки че е малко сложно при килимите). Относно функцията му за звуково почистване, трябва да кажем, че мопът му почиства добре пода, като прави малко Z, но изобщо не побеждава ръчното почистване. Не е полезно за премахване на лепкави петна, но е полезно за рутинно почистване.

Може да накара пода ви да блести и всичко останало, но тъй като производителят препоръчва да се използва само вода в резервоара му, Roborock S7 не може да отстрани мръсотията, която е здраво закрепена за подаLo Това, което го прави, е способността да търка и прахосмука едновременно, което прави процеса на почистване още по-автоматичен, защото няма да се налага да му казвате да прахосмука и след това да изтърка.

Как работи самоизпразващата се основа на Roborock S7?

Самоизпразващата се основа просто трябва да я включите на централно място в дома си (доставя се с 1,8-метров захранващ кабел) и да я оставите там. Можете да го използвате с 1.8L самозатваряща се торба, която трябва да сменяте само на всеки 6 седмици Или можете изобщо да отидете без торба и да оставите цялата мръсотия да отиде в нейните 1.5L резервоар L.

След като решите как да го използвате, не забравяйте, че трябва да поставите малкия резервоар, който идва с вашия Roborock S7, за да го направите съвместим. След това сдвоете докинг станцията с приложението Roborock и готово Когато роботът приключи с почистването или зарядът му свърши, той ще отиде до самоизпразващата се докинг станция, където ще се зареди и ще се изпразни напълно автоматично.

Когато премахва мръсотията от робота, основата ще издава по-силен шум от този, който роботът издава при прахосмукачка на максимална мощност Продължава няколко минути и не е много досаден, но със сигурност ще разберете. Когато приключите с изпразването му, той ще спре да издава шум и роботът ще бъде напълно празен и готов за следващото почистване.

Колко издържа батерията на Roborock S7?

Roborock S7 има 5200 mAh батерия, която най-много издържа около 200 минути. При активиран режим на максимална мощност автономността му се намалява до под 100 минути. Хубавото е, че може да почисти под от 80 квадратни метра с едно зареждане повече от достатъчно.

Между другото, зарежда от 0 до 100% за приблизително 246 минути.

Нашето мнение за Roborock S7 с автоматично източване: Струва ли си да го купите?

Ако искате почистващ робот, който извършва целия процес, Roborock S7 е най-добрият ви избор в момента Той е достатъчно мощен, за да извършва ежедневното ви почистване на дома. Прахосмукачка и търкане, без да оставяте нищо и без да се блъскате в стени или предмети. И дори не е нужно да го изпразвате, ако го използвате със самоизпразващата се основа.

Освен това приложението ви работи много добре и ви позволява да правите много неща. Можете дори да го контролирате с гласа си! Препоръчваме го 100%Единственото лошо нещо е, че и Roborock S7, и самоизпразващата се основа имат доста висока цена. Но ако ги получите на разпродажба, не се колебайте да вземете и двете. Базата не е налична в Amazon, но те вече работят за нейната замяна.

В Geekbuying можете да закупите Roborock S7 за €491 и самоизпразващата се основа за €296 (базата също е изчерпана, но скоро ще бъде подновена).

Можете също да получите Roborock S7 от AliExpress, като използвате този бутон:

Препоръчано: