GlobalCoin, криптовалутата на Facebook, която ще пристигне през 2020 г

Съдържание:

GlobalCoin, криптовалутата на Facebook, която ще пристигне през 2020 г
GlobalCoin, криптовалутата на Facebook, която ще пристигне през 2020 г
Anonim

През последните години криптовалутите спечелиха приемането на хората. Всеки ден все повече и повече хора използват криптовалути, за да получават или извършват плащания в интернет. Facebook знае това и те искат да се присъединят към партията, така че разработват своя собствена криптовалута, вътрешно наречена GlobalCoin.

Според новинарския портал на BBC, криптовалутата на Facebook ще бъде пусната през първите месеци на 2020 г. Беше разкрито също, че Марк Зукърбърг е провел среща с управителя на Bank of Англия, Марк Карни, за да научите за рисковете и възможностите от пускането на криптовалута днес. Изглежда, че Facebook е много сериозен относно GlobalCoin и се надява да го тества по-късно тази година.

Как ще изглежда криптовалутата на Facebook?

Това ще бъде фейсбук криптовалутата
Това ще бъде фейсбук криптовалутата

Въпреки че Facebook ще разкрие повече подробности за своята криптовалута това лято, ние вече знаем, че това, което искат, е да създадат виртуална валута, която позволява на да извършва плащания безопасно, без да има банкова сметка и без прекомерни комисионни. Тази виртуална валута ще се базира на стойността на долара и може да се обменя за различни валути.

Освен това е известно, че Facebook преговаря с голям брой електронни търговци за приемане на тяхната криптовалута като метод на плащане, предлагайки стимул за по-ниски такси за транзакции. В момента не е известно със сигурност дали Facebook също планира да интегрира своя GlobalCoin в платформи като Instagram и WhatsApp, които вече са показали големия си потенциал за електронна търговия.

Освен всичко по-горе, все още има много съмнения относно тази криптовалута на Facebook. На каква блокчейн платформа ще се базира? Потребителите без Facebook ще могат ли да го използват? Остава само да чакаме нови подробности, които за щастие ще пристигнат това лято.

Препоръчано: