Coinbase ще бъде първият портфейл за обмен на криптовалута

Съдържание:

Coinbase ще бъде първият портфейл за обмен на криптовалута
Coinbase ще бъде първият портфейл за обмен на криптовалута
Anonim

2020 беше напълно неконтролирана година поради коронавируса. Спортът, технологичните събития, икономиката и много други неща бяха засегнати от глобалната пандемия, през която преминаваме. Това обаче не означава, че компаниите не работят за подобряване на състоянието си и гарантиране на стабилността им в бъдеще. Ето защо Coinbase ще бъде първият портфейл за обмен на криптовалута

Днес, според Reuters, станаха известни намеренията на Coinbase влезе на американския фондов пазар (Уолстрийт). Ако това се случи, Coinbase ще стане първата публично търгувана платформа за търговия с криптовалута.

Цялата информация за възможното листване на Coinbase на американския фондов пазар

Цялата информация за възможното навлизане на Coinbase на фондовия пазар на Съединените щати
Цялата информация за възможното навлизане на Coinbase на фондовия пазар на Съединените щати

Coinbase е най-популярната платформа за търговия с криптовалута в света. В момента има повече от 35 милиона регистрирани потребители и се оценява на 8 милиарда долара Освен това някои добре известни компании като BBVA, Vikram Pandit и The New York Stock Exchange са инвестирали в това платформата получава страхотни резултати.

Reuters обяснява, че Coinbase в момента преговаря с инвестиционни банки, както и с няколко адвокатски кантори, за да разбере кое е най-доброто за нея. Ето защо те все още не са обявили публично намерението си да станат публични.

Въпреки това, източникът потвърждава, че Пристигането на Coinbase на Уолстрийт се очаква да стане в края на 2020 г. или най-късно в началото на 2021 г. Това е така, защото въпреки интереса на Coinbase да стане публичен, те ще се нуждаят от одобрение от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Потенциални проблеми за Coinbase да стане публичен

Потенциални проблеми за Coinbase да стане публична
Потенциални проблеми за Coinbase да стане публична

Coinbase може да отнеме известно време, тъй като SEC все още не е определила правилата за листване на крипто компаниите на фондовата борса. Ярък пример за тези проблеми е Telegram, който отмени своята криптовалута Gram и своя блокчейн TON заради SEC. SEC обаче обясни, че „някои криптовалути може да се считат за ценни книжа и да подлежат на регулиране.“

Накрая Ройтерс обяснява, че начинът, по който Coinbase ще навлезе на Уолстрийт ще бъде чрез метода на директно листване, вместо добре познатото първично публично предлагане (IPO). По този начин платформата за търговия с криптовалута ще избегне класическото колебание на стойността на своите акции, когато стане публична (както направи Spotify).

А вие, какво мислите за това, смятате ли, че криптовалутите са бъдещето на световната икономика? Вашето мнение е важно за нас, кажете ни в коментарите.

Препоръчано: