Този вирус, който краде вашите криптовалути, циркулира през Telegram

Съдържание:

Този вирус, който краде вашите криптовалути, циркулира през Telegram
Този вирус, който краде вашите криптовалути, циркулира през Telegram
Anonim

Истината е, че основните виртуални валути чупят рекорди. Ако следите цените на криптовалутите, ще знаете, че Bitcoin и Ehterum доставят много радости на потребителите, които са инвестирали в тях. Проблемът е, че чрез Telegram те могат да изпразнят вашия виртуален портфейл.

И бъдете внимателни, не говорим за слух или изтичане на информация, а по-скоро екип от изследователи от Avast Threat Labs откри нов зловреден софтуер, който се опитва да открадне вашите криптовалутиВсичко от канала на HackBoss Telegram, следователно екипът на Avast реши да наименува този опасен зловреден софтуер по същия начин.

Каналът HackBoss Telegram иска да открадне вашите криптовалути

андроид биткойн
андроид биткойн

На пръв поглед, този канал предлага различни инструменти за хакване и кракване Проблемът е, че когато изтегляте тези инструменти, това, което изтегляте, е HackBossзловреден софтуер, който работи на вашия мобилен телефон в търсене на вашите криптовалути.

За да направите това, започва да сканира клипборда, за да намери адреси на виртуални портфейли, за да промени тези адреси с тези на създателя на този зловреден софтуер, отклонявайки всички криптовалути към неговия акаунт.

Най-лошото от всичко е, че каналът HackBoss Telegram работи от ноември 2018 г. и има повече от 2500 абонати, така че има доста засегнати потребители (главно от Нигерия и Съединените щати).

защитава ви приложения google play шпионски софтуер злонамерен софтуер Китай
защитава ви приложения google play шпионски софтуер злонамерен софтуер Китай

Според изследователите на Avast, този зловреден софтуер на Telegram е успял да открадне криптовалути на стойност приблизително 560, 451, 08 долара, въпреки че част от тези пари са печалбите, получени от продажбите на техния фалшив софтуер.

Истината е, че въпреки че Telegram предлага много предимства пред други услуги за незабавни съобщения, също така е вярно, че трябва да сте много внимателни с каналите, до които имате достъп. Нещо повече, виждайки колко лесно е да бъдете измамени със зловреден софтуер, който може да ви създаде ненужно главоболие.

Така че, бъдете внимателни, когато влизате в определени групи в Telegram Или просто използвайте вторичен телефон изключително за него и той няма абсолютно никакви данни за вас. Въпреки това, с малко здрав разум, не трябва да стигате толкова далеч.

Препоръчано: