WhatsApp атакува Google Maps: ще намерите барове и магазини в приложението

Съдържание:

WhatsApp атакува Google Maps: ще намерите барове и магазини в приложението
WhatsApp атакува Google Maps: ще намерите барове и магазини в приложението
Anonim

WhatsApp се опитва да бъде нещо повече от приложение за съобщения от известно време, за да се възползва от своите 2,5 милиарда активни потребители по целия свят В някои страни то вече работи като платформа за плащане с WhatsApp Pay. А с WhatsApp Business това е най-добрият начин да се свържете с някои магазини или фирми. Сега беше разкрито, че WhatsApp също иска да бъде нещо като Google Maps.

Уил Каткарт, ръководителят на WhatsApp, обяви в своя акаунт в Twitter, че са започнали да тестват местни бизнес директории в приложението, за да помогнат на хората да намерят магазини, кафенета и другив вашата близост. Нещо като Жълтите страници, но в WhatsApp. В момента тези директории са достъпни само за потребители в Сао Пауло, Бразилия.

Това са местните бизнес директории, които WhatsApp ще покаже

местни бизнес директории на whatsapp
местни бизнес директории на whatsapp

Както можете да видите на екранните снимки, сега, когато търсите контакт във вашия WhatsApp, ще видите опцията Бизнеси наблизо Когато я изберете, ще отворите директория с категории като ресторанти, пицарии, образование, търговски центрове, супермаркети, дрехи и др. По този начин можете да намерите бизнеса близо до вас, който предлага продукта или услугата, от които се нуждаете.

WhatsApp не само ще ви каже колко близо е до вас, точното му местоположение и дали е отворено или затворено, но то също ще ви позволи да разговаряте с бизнеса и да видите техния профил, както и кратко описание за него. Очевидно, за да бъде възможна тази функция, фирмите ще трябва да имат WhatsApp Business. Бизнеси, които го нямат, също могат да се появят в указателя, но без опции за контакт.

Нещо много интересно в тази функция е, че тя ще ви позволи да видите бизнес директориите на други местоположения, не само близо до вас, по лесен начин. Ще трябва само да докоснете бутон, който казва промяна на местоположението. Това ще бъде много полезно, когато планирате пътуване и искате да знаете на какви фирми можете да разчитате на мястото, където отивате.

По отношение на поверителността на функцията, WhatsApp каза, че те не съхраняват местоположението на хората или тяхната история на сърфиране в директория.

Кога местните бизнес директории на WhatsApp ще пристигнат в Испания?

WhatsApp плащания в Испания
WhatsApp плащания в Испания

В интервю за Reuters, Мат Идема, вицепрезидент на корпоративните съобщения на Facebook, каза, че Индия и Индонезия вероятно са добри кандидати за разширяване на тази функцияВъпреки това, ако резултатите от тестовете в Бразилия са според очакванията, няма съмнение, че WhatsApp също ще пусне тези директории в основните градове на света по-скоро, отколкото по-късно.

Въпреки че все още чакаме WhatsApp Pay да бъде активиран от тази страна на света, тази функция на директория не включва транзакция на пари между потребители, така че не би трябвало да има големи усложнения при внедряването itЗатова се надяваме, че WhatsApp няма да отнеме толкова време, за да пусне тази функция в повече страни.

Препоръчано: