OPPO уволнява 20% от работниците, като се слива с OnePlus

Съдържание:

OPPO уволнява 20% от работниците, като се слива с OnePlus
OPPO уволнява 20% от работниците, като се слива с OnePlus
Anonim

BBK Electronics, китайският гигант, който притежава OPPO, OnePlus, Vivo и Realme, взе доста интересно решение в средата на тази година, което беше да обедини OnePlus с OPPO. Не се заблуждавайте: и двете марки все още са независими една от друга и продължават да пускат продукти отделно, но сега споделят ресурси и дори отдела за научноизследователска и развойна дейност. Какво се постигна с това? Намалете производствените разходи.

Но не всичко е розово. Този ход също така предполага, че OnePlus няма да бъде толкова „уникална“марка, тъй като нейните телефони и други продукти със сигурност ще изглеждат много като тези на OPPO. В допълнение, сега Bloomberg разкри, че сливането с OnePlus е накарало OPPO да съкрати 20% от своите работници Според уебсайта на компанията, те имат повече от 40 000 служители по целия свят, така че… те са изгонили около 8000 души? Не точно.

OPPO намали само персонала в своя отдел за софтуер и устройства

oppo oneplus обединяват своя идентификационен отдел
oppo oneplus обединяват своя идентификационен отдел

OPPO е гигантска компания, така че съкращаването на 20% от работниците звучи много тревожно. Но в действителност, това число се отнася само за работниците в техните екипи за софтуер и устройства Нека не забравяме, че компания с такъв размер е разделена на много екипи и отдели, които са посветени на различни задачи: маркетинг, производство, дизайн, изследвания, финанси и др.

Източникът на тази новина не споменава точния брой на съкратените работници, но не е 8000, далеч от това. Въпросът е, че чрез обединяването на усилията им с OnePlus, изглежда OPPO вече не се нуждае от толкова много човешки персонал, тъй като процесите на разработка на софтуер са рационализирани Всяка компания, когато види спестяване на разходи в нещо (в в този случай, в заплати), той не се колебае да предприеме необходимите действия, за да го постигне и това е, което се случи тук.

А сега, ако съкратят персонала за разработка на софтуер, това означава ли, че Oxygen OS (слоят на OnePlus) и Color OS (слоят на OPPO) също са се слели? Възможно е, въпреки че не можем да сме сигурни в момента. Времето ще покаже. Може би следващите версии на Oxygen OS и Color OS ще бъдат същите, но запазете името различно. Или може би създават нов слой за персонализиране на Android с общо име. Ще видим…

В момента OPPO не е издала официално изявление в тази връзка, въпреки че не се очаква да го направят. Кажете ни… какво очаквате от този съюз между OnePlus и OPPO?

Препоръчано: