Xiaomi блокира телефони в някои страни

Съдържание:

Xiaomi блокира телефони в някои страни
Xiaomi блокира телефони в някои страни
Anonim

Закупуването на Xiaomi е много лесно в Испания и в повечето европейски страни. Сега има места, където марката забранява продажбата на своите мобилни телефони. Съгласно Правилата и условията на Xiaomi, тези държави са: Куба, Иран, Сирия, Северна Корея, Судан и Крим.

И какво се случва, ако закупите смартфон от азиатския гигант в тези региони? Е, най-вероятно ще загубите парите си. Защо го казваме? Тъй като Xiaomi блокира мобилни телефони, продавани в държавите, които току-що споменахме Останете в мрежата и открийте всички подробности за новините!

Телефоните Xiaomi са блокирани чрез софтуер в тези държави

Телефоните Xiaomi блокират чрез софтуер в тези страни
Телефоните Xiaomi блокират чрез софтуер в тези страни

Това беше потвърдено от носителя на XDA Developers. Проблемът вече е често срещан от няколко дни в държавите, където Xiaomi не позволява продажбата на своитесмартфони.

Очевидно след активиране на мобилния телефон и използване в продължение на няколко дни, устройството изведнъж се заключва и на екрана се появява следното съобщение:

Политиката на Xiaomi не позволява продажбата или доставката на продукта на територията, където сте се опитали да го активирате. Моля, свържете се директно с търговеца за допълнителна информация.

Xiaomi извършва софтуерно блокиране за да наложи своите Правила и условия веднъж завинаги Помислете, че има много дистрибутори, които заобикалят забраните на Xiaomi и изнасят маркови смартфони в региони, където нямат право да го правят.

Не всички мобилни телефони, използвани в забранени държави, са блокирани

Не всички мобилни телефони са блокирани
Не всички мобилни телефони са блокирани

Добрата новина е, че някои смартфони заобикалят заключването чрез софтуер на Xiaomi. Изглежда, че руутираните мобилни устройства нямат този проблем по всяко време.

Въпреки това root и потребителски ROM вече не са необходими и инсталацията е объркана. Ето защо може би това няма да бъде много популярно решение за отключване на засегнатите телефони.

От своя страна, смартфони, които вече са активирани в региони, които не са в „черния списък“на Xiaomi, не се блокират Тоест, ако сте започнали да използвате мобилния си телефон в страна, в която могат да се продават устройствата на марката, няма да имате проблеми, когато пристигнете в Куба, Иран, Сирия, Северна Корея, Судан или Крим.

По подобен начин в някои форуми се споменава, че грешката е по-често срещана в смартфони с китайски ROM или които принадлежат към моделите на азиатския гигант, ексклузивни за Индия.

Във всеки случай марката все още не е публикувала изявление по тази тема. Освен това засега няма официално решение за премахване на ключалката.

От друга страна, разбира се азиатският гигант продължава да расте Не забравяйте, че Xiaomi вече надмина Samsung и е марката, която продава най-много мобилни телефони в света. В допълнение, марката даде страхотни новини на феновете си, като обяви, че Mi 11T ще актуализира Android за 4 години.

Въпреки това не забравяйте, че Xiaomi винаги ще иска да се спазват неговите Правила и условия за продажба, в които е ясно, че мобилните телефони не могат да бъдат изнасяни от марката до някои страни.

А вие, какво мислите за това, което прави Xiaomi? Оставете ни вашето мнение в коментарите.

АКТУАЛИЗАЦИЯ 13.09.21: Изглежда, че Xiaomi се връща и отключва много от телефоните, които е блокирала.

Препоръчано: