Samsung Galaxy Watch 4 срещу Watch 3: Какво се промени?

Съдържание:

Samsung Galaxy Watch 4 срещу Watch 3: Какво се промени?
Samsung Galaxy Watch 4 срещу Watch 3: Какво се промени?
Anonim

Galaxy Watch 3 несъмнено е един от най-добрите смарт часовници на пазара, но използва ограничена операционна система с малко приложения: Tizen OS. Ето защо новият Galaxy Watch 4 с Wear OS 3.0 е доста привлекателен, особено за потребителите на Android. Не забравяйте, че подобно на Android, Wear OS е разработена от Google и е съвместима с много приложения от Play Store.

Въпреки това, извън операционната система, наистина ли Galaxy Watch 4 е по-добър от Galaxy Watch 3? Струва ли си да купите този часовник от ново поколение? След това ще сравним тези два смартчасовника Samsung задълбочено, за да разберем кой е най-подходящият за покупка днес, като имаме предвид, че има около 40 евро разлика между двата. Ето го…

Сравнителна таблица: всички характеристики на Samsung Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 3

galaxy watch 4 срещу galaxy watch 3
galaxy watch 4 срещу galaxy watch 3

Тъй като са часовници, принадлежащи към една и съща серия, те имат повече прилики, отколкото бихте си помислили По отношение на свързаността, дизайна, батерията и екрана те са практически идентични. Въпреки това, няма съмнение, че Galaxy Watch 4 е по-мощен и по-добър в много други отношения. Нека видим неговата сравнителна таблица, за да можете да осъзнаете всичките му прилики и разлики.

Спецификации Galaxy Watch 4

Galaxy Watch 3

Размери и тегло 44 мм: 44,443,39,8 мм. 30,3 грама.

40 mm: 40,4 x 39,3 x 9,8 mm. 25,9 грама.

45 mm: 45,0 × 46,2 × 11,1 mm. 53 грама.

41 mm: 41,0 × 42,5 × 11,3 m. 48 грама.

Тяло Изработен от алуминий с устойчивост от 5 ATM, военен сертификат MIL-STD-810G и защита IP68. Изработен от неръждаема стомана с устойчивост от 5 ATM, военен сертификат MIL-STD-810G и IP68 защита.
Екран 44 mm: 1, 36″ с разделителна способност 450 x 450 пиксела.

40 mm: 1, 19 ″ с разделителна способност 396 x 396 пиксела.

И двете с Super AMOLED панел и Gorilla Glass DX.

45 mm: 1,4" с разделителна способност 360 x 360 пиксела.

41 mm: 1, 2 с Разделителна способност 360 x 360 пиксела.

И двете с Super AMOLED панел и Gorilla Grass DX.

Процесор Samsung Exynos W920 5nm с Mali-G68 графика. Samsung Exynos W9110 10nm с Mali-T720 графика.
RAM 1, 5GB. 1 GB.
Съхранение 16GB. 8GB.
Сензори Акселерометър, барометър, жироскоп, геомагнитен, светлинен и Samsung BioActive сензор (този сензор включва ЕКГ, PPG и някои екстри). Акселерометър, барометър, жироскоп, светлина, ЕКГ и PPG.

Свързване

4G, Bluetooth 5.0, WiFi 4 2, 4 и 5 GHz, NFC, GPS, Glonass, Beidou и Gallileo.
барабани 44 mm: 361 mAh.

40 mm: 247 mAh. Поддържа се бързо зареждане.

45 mm: 340 mAh.

41 mm: 247 mAh. Поддържа се бързо зареждане.

Операционна система OneUI Watch базиран на Wear OS 3.0. Tizen OS.

Изглеждат много подобни с просто око, но не са еднакви

дизайн на galaxy watch 4 срещу galaxy watch 3
дизайн на galaxy watch 4 срещу galaxy watch 3

Дизайнът на Galaxy Watch 4 и 3 е почти същият. И казваме „почти“, защото макар и двата да са кръгли часовници, Galaxy Watch 4 има по-небрежен и спортен вид, докато Galaxy Watch 3 изглежда по-официално като традиционен часовник. Освен това Galaxy Watch 4 има сензорен панел около екрана, докато Galaxy Watch 3 има въртящ се панел.

На екрана те също са доста сходни. И двата използват Super AMOLED панел, защитен от Gorilla Glass DX стъкло. Въпреки това, размерът на Galaxy Watch 3 в различните му представяния е с 1 мм по-голям, въпреки че няма да го забележите при ежедневна употреба. Това, което ще забележите е, че Galaxy Watch 4 е по-тънък и това се дължи на използването на новия сензор Samsung BioActive.

Galaxy Watch 3 е по-здрав и по-тежък

часовник samsung 3
часовник samsung 3

Също така си струва да споменем, че Galaxy Watch 4 е около 23 грама по-лек от Galaxy Watch 3 Това е наистина забележителна разлика в теглото. за какво е това Защото новият часовник е изработен от алуминий, а Galaxy Watch 3 е от неръждаема стомана. На теория обаче те са също толкова здрави, тъй като и двете са военно сертифицирани по MIL-STD-810G и IP68 водоустойчиви.

Това да, не можем да кажем, че Galaxy Watch 3 е тежък часовник. Всъщност, никой от нас няма да измори ръката ви. Можем да ви уверим в това.

Galaxy Watch 4 е по-мощен и има по-добър живот на батерията

galaxy watch 4 функции спортни режими
galaxy watch 4 функции спортни режими

Там, където Galaxy Watch 4 далеч надхвърля своя предшественик, е в силата. Той използва процесор Exynos W920, който е с 20% по-бърз от Exynos W9110 в Galaxy Watch 3 и има десет пъти по-добър GPU. Освен това е направен само за 5nm (в сравнение с 10nm при Exynos W9110), така че е много по-ефективен.

Въпреки че имат батерии с подобен размер, Galaxy Watch 4 несъмнено има по-дълъг живот на батерията, тъй като неговият процесор консумира по-малко. Също така трябва да се отбележи, че този нов часовник има 500MB повече RAM и двойно повече пространство за съхранение от Galaxy Watch 3 Допълнителното количество RAM позволява по-добра цялостна производителност, а двойното пространство ви позволява да инсталирате повече приложения и запазете повече музика за слушане офлайн.

И двете имат всички важни здравни функции, но Galaxy Watch 4 ви дава малко повече

samsung galaxy watch 3 kings подарък 2021 г
samsung galaxy watch 3 kings подарък 2021 г

Всички основни функции, като проследяване на активността, наблюдение на сърдечната честота и измерване на кислорода в кръвта (SpO2), присъстват както в Galaxy Watch 3, така и в Galaxy Watch 4. И двете дори имат функция за електрокардиограма (ЕКГ). Но Galaxy Watch 4 използва нов сензор, наречен BioActive, който ви дава допълнителни данни.

Това, което Galaxy Watch 4 може да прави, което Galaxy Watch 3 не може в това отношение, е да следи кръвното налягане и да измерва състава на тялотоС този интелигентен часовник можете да проверите своя ИТМ, нива на мазнини, нива на вода в тялото си, наред с други неща, подобно на това, което бихте получили с интелигентен кантар.

OneUI Watch (Galaxy Watch 4) е много по-добър от Tizen OS (Galaxy Watch 3)

galaxy watch 4 wear os one ui
galaxy watch 4 wear os one ui

Най-забележимата разлика между тези два часовника е в операционната система. От една страна, Galaxy Watch 4 използва OneUI Watch, базиран на Wear OS 3.0 (която сама по себе си е базирана на Android). Вместо това Galaxy Watch 3 използва Tizen OS (операционна система от Samsung, която те също използват на своите смарт телевизори). Кое е по добро? Без съмнение OneUI Watch.

В Tizen OS ще намерите много малко приложения и общата производителност може да бъде желана. Вместо това с OneUI Watch ще получите достъп до всички приложения на Wear OS, които са налични в Google Play StoreОсвен това интеграцията между часовник с Wear OS и телефон с Android е много по-добра от интеграцията между Tizen OS и Android. С други думи, с OneUI Watch на Galaxy Watch 4 ще имате по-малко ограничения и по-добра производителност.

Окончателна присъда: Galaxy Watch 4 е най-добрият смарт часовник, който можете да закупите

функции на galaxy watch 4
функции на galaxy watch 4

Galaxy Watch 4 е определено по-добър умен часовник от Galaxy Watch 3 Той има по-добра операционна система (с повече приложения за инсталиране), има повече функции за здраве, включва два пъти повече памет за инсталиране на повече приложения и запазване на повече музика, по-мощен е и по-бърз, а батерията му издържа по-дълго. Освен това е по-лек и по-тънък. Струва €319 на Amazon.

Единственото нещо за Galaxy Watch 3 е, че струва €40 по-малко и корпусът му от неръждаема стомана е по-здрав и издръжлив. Ако смятате, че всички подобрения, които Galaxy Watch 4 носи, не са за вас, тогава можете да запазите този модел, който струва само €279 в Amazon.

А вие… кой предпочитате и защо?

Препоръчано: