Защо вашият iPhone работи по-бързо, ако поставите Франция като регион?

Съдържание:

Защо вашият iPhone работи по-бързо, ако поставите Франция като регион?
Защо вашият iPhone работи по-бързо, ако поставите Франция като регион?
Anonim

Как чуваш! И най-любопитното е цялото обяснение зад него. Всъщност по-старите iPhone се справят малко по-добре, ако поставите Франция като регион има много смисъл, просто отнема малко памет.

Знаете ли онази поговорка, че iPhone са програмирани да спрат да работят известно време след първото им използване? Това се нарича планирано остаряване и когато френското правителство разбра за това, те бяха не много щастливи. Казваме ви какво се случи!

iPhone с Франция като регион се развиват по-бързо поради порой от съдебни дела

Всъщност планираното остаряване на iPhone не е маркетингова стратегия, така че всеки потребител трябва да харчи пари, за да сменя по-често телефона. Това наистина е начин да защитите батерията и да избегнете по-сериозни проблеми с мобилните компоненти.

През 2017 г. проучване на GeekBench показа, че системата iOS 11 е програмирана драстично да забавя производителността с течение на времето.

И, разбира се, колкото и Apple да се опитваха да обяснят, че този механизъм е проектиран да отдава по-голямо значение на живота на батерията отколкото на скоростта, те не можаха да направят нищо срещу таблоидите Натиснете. Скоро "измамата" на Apple да продаде повече iPhone се превърна в гореща тема, която разгневи повече от един до степен да съдят компанията.

Както Apple се опита да изясни, iPhones имат алгоритъм, който открива влошаването на батерията при използване на телефонаТова е за предотвратяване на злополуки като спонтанните експлозии, възникнали в някои iPhone 6s, а не за принуждаване на потребителите да сменят телефона.

Поради исканията на френското правителство, Apple в крайна сметка деактивира програмираното остаряване в мобилните телефони във френския регион
Поради исканията на френското правителство, Apple в крайна сметка деактивира програмираното остаряване в мобилните телефони във френския регион

Въпреки това правителството на Франция никога не е било доволно от неща, които изглеждат несправедливи. Точно както те поискаха 1000 евро от Google за всеки потребител на Android, през 2018 г. френската прокуратура съди Apple за „умишлено забавяне“на техните мобилни телефони.

След като загуби делото през февруари 2020 г. и трябваше да плати глоба от 25 милиона евро, Apple реши да постави бързо решение: деактивира програмираното алгоритъм за остаряване в мобилни телефони, конфигурирани с Франция като регион.

Както компанията, така и френското правителство пазеха тайната много добре, но сега, когато току-що излезе наяве, скоро ще излязат по-подробни доклади за случая.

Така че, ако и вие искате да деактивирате този алгоритъм за да направите стария си iPhone малко по-бърз, просто променете локала на „Франция“.

Внимавайте! Не забравяйте, че тази мярка има за цел да защити батерията от влошаване при постоянна употреба, така че ако я деактивирате ще повредите батерията и ще съкратите полезния живот на телефона си.

Препоръчано: