Как да активирате режима за четене на вашия Xiaomi

Съдържание:

Как да активирате режима за четене на вашия Xiaomi
Как да активирате режима за четене на вашия Xiaomi
Anonim

В момента всеки прекарва голяма част от деня залепен за мобилния си телефон, четейки много неща, независимо дали става въпрос за работа, учене или чисто свободно време в социалните мрежи. Знаем, че след това може да завършите деня с уморени очи от това, че цял ден сте получавали светлина от мобилния си телефон.

Xiaomi е наясно с тази ситуация и за да ви спести неудобството, оборудва своите мобилни телефони с известния „режим на четене“. Тази опция се стреми да направи светлината, произвеждана от екраните на телефона, по-приятна, така че хората да не увреждат толкова много очите си и ако се интересувате от активирането на тази настройка, ние обясняваме как да активирате режима за четене на вашия Xiaomi.

Xiaomi режим на четене: Как да го активирате?

Активирайте режима за четене на Xiaomi
Активирайте режима за четене на Xiaomi

Ако искате да активирате режима за четене на вашето устройство Xiaomi, просто трябва да преместите няколко настройки в мобилните опции. За да включите този режим, следвайте тези стъпки.

  1. Въведете мобилния си телефон настройки.
  2. Отидете до секцията на екрана или в търсачката за настройки напишете « режим на четене«.
  3. След като сте там, активирайте полето, където пише „Режим на четене“.

Как да персонализирате режима на четене на Xiaomi?

Xiaomi режим на четене
Xiaomi режим на четене

Xiaomi ви позволява да персонализирате тази опция, за да можете да я коригирате според вашите предпочитания. Ето защо, ако се интересувате от персонализиране на този режим, първото нещо, което трябва да направите, е да активирате опцията „ График”.

Тази опция ще ви позволи да зададете час, когато искате режимът за четене да се включва автоматично, както и час, когато ще се изключи автоматично. йени

Например, имаме режим на четене, настроен да се включва автоматично в 19:00 ч. и след това да се изключва в 7:00 ч. сутринта, без да се налага да променяме настройката.йени

Това означава, че от 7 сутринта до 7 вечерта на вашия Xiaomi няма да имате активиран режим за четене. Можете да го активирате цял ден или само през нощта, времето от деня, когато синята светлина от телефоните е най-вредна за добрия нощен сън.

Каква е ползата от активирането на режима за четене

Този режим е, така че очите да не страдат толкова много от това да са залепени за мобилния телефон цял ден. Това, което прави режимът на четене, е да намали синята светлина, давайки много слаб жълтеникав оттенък на екрана, което в крайна сметка е по-малко агресивно за очите.

Ако комбинирате този режим с тъмния режим на мобилния си телефон, несъмнено ще направите голяма услуга на очите си, тъй като те няма да бъдат увредени от интензивните бели цветовена екран на устройството.

Вече активирахте ли режима за четене на вашия Xiaomi?

Препоръчано: