Безопасно ли е да купувате на Back Market? Нашето мнение

Съдържание:

Безопасно ли е да купувате на Back Market? Нашето мнение
Безопасно ли е да купувате на Back Market? Нашето мнение
Anonim

Ако търсите да си купите добър мобилен телефон, но с намерението да спестите няколко евро, със сигурност сте претърсили стотици магазини с цени, които отговарят на това, което искате.

Може би в това търсене сте видели Back Market; уебсайт, който продава обновени технологични продукти, които първоначално обещават да бъдат по-евтини, но вярно ли е това? Струва ли си да купувате реновирани мобилни телефони в Back Market? Всичко това, заедно с кратък преглед на този уебсайт, е това, което ще ви покажем по този повод.

Продава ли Back Market само обновени продукти?

Мобилен телефон Back Market ремонтиран
Мобилен телефон Back Market ремонтиран

Краткият отговор е, че Back Market продава само обновени продукти, всъщност уебсайтът се опитва да популяризира точно това.

По принцип мобилните телефони или като цяло всеки обновен технологичен продукт ви предоставят същото изживяване като нов продукт на по-ниска цена, въпреки че това има своя трик, че ние ще коментирам по-късно.

Какво означава мобилен телефон да бъде обновен?

Ремонтиран мобилен заден пазар
Ремонтиран мобилен заден пазар

Когато говорите за обновен телефон имате предвид устройство, което вече е минало през поне един собственик, но е имало проблем и затова е върнато. Когато телефонът се връща, той се ремонтира от специализиран технически сервиз, за да може да бъде продаден отново, а когато мобилният телефон премине през този процес, се казва, че е реновиран.

Какво е хубавото на обновените телефони? Първо, въпросът е, че устройствата се ремонтират от специалисти в областта, които гарантират тяхната изправност. Освен това, когато мобилният телефон премине през този процес, на теория стойността му трябва да намалее Това е от полза за потенциалните бъдещи купувачи, защото ако мобилният телефон е в много добро състояние, човекът ще може да закупете телефон с характеристики, много подобни на нов, но на по-ниска цена.

Как работи Back Market?

Назад Market пазарът за реновирани мобилни телефони
Назад Market пазарът за реновирани мобилни телефони

Тъй като знаете, че Back Market продава само обновени продукти, сега трябва да знаете, че не те ремонтират устройствата. Бизнес системата на тази платформа е, че продавачите (тези, които обновяват мобилни телефони) публикуват продуктите на уебсайта на Back Market.

Въпреки това, не всеки продавач може да предлага обновените си продукти на Back Market, тъй като първо трябва да премине през период на „преглед“, където уебсайтът гарантира, че предлаганите продукти от продавача са в добро състояние.

От своя страна Back Market класифицира всички продукти в 3 категории в зависимост от състоянието на устройствата; добър, много добър и отличен. Първата категория (добри) се отнася за устройства, които работят добре, но имат козметични дефекти като драскотини и други подобни.

Много добрите устройства се отнасят за тези, които може да имат някои дребни козметични недостатъци, но имат отлична производителност. Устройствата в последната категория са тези, които са най-близо до нов мобилен телефон, както естетически, така и по отношение на производителност.

Безопасен ли е Back Market?

Да кажем истината Back Market е много сигурна платформаТова не означава, че никога няма да имате какъвто и да е проблем, тъй като покупките чрез онлайн платформи винаги могат да ви създадат проблеми. Въпреки това можете да сте сигурни, че чрез този уебсайт няма да бъдете измамени.

Какви са проблемите, които може да имате в Back Market?

счупен мобилен телефон
счупен мобилен телефон

Основният проблем, който не е непременно постоянен, е, че закупените от вас продукти пристигат с някакъв дефект Ако нещо подобно ви се е случило, трябва да знаете, че в практически всички продукти на този уебсайт имат 2-годишна гаранция, така че можете да направите връщане почти без проблеми.

iPhone са най-разпространените устройства на този уебсайт и основният проблем с тези телефони е, че капацитетът на батерията рядко е на 100%. Внимавайте, това не означава, че батериите са лоши, тъй като те могат да бъдат около 85%, но фактът, че не са на максимума си, може да се превърне в неудобство за някои от вас.

Вярно е, че може да има случай, в който мобилният телефон е обновен с чисто нова батерия, но това обикновено не е често срещано. В случай, че искате, в мобилните спецификации можете да проверите тази информация.

Освен това, като всеки уебсайт за интернет продажби, винаги може да има проблем с доставката на пакета, където отива покупката ви. Това обаче не е причина за безпокойство, защото Back Market ще реши проблема ви, ако се случи.

Препоръчително ли е да купувате от Back Market?

POCO F3 Back Market
POCO F3 Back Market

С преодоляването на измамата на тази платформа си струва да се запитаме дали е препоръчително да купувате на Back Market или не. Честно казано и въз основа на нашия опит и мнение, не ВИНАГИ се препоръчва да купувате на Back Market.

Каква е причината за нашия отказ да купуваме в Back Market? Основно защото, когато искахме да купуваме продукти през платформата, осъзнахме, че някои цени на реновирани устройства не винаги са добриПонякога дори са по-скъпи от новите.

Например, тествахме POCO F3 128 GB, който на Back Market е на цена от €347 в отлична категория. Въпреки това, когато отидете на официалния уебсайт на Xiaomi и потърсите цената на същото устройство, разбирате, че то е на цена от €330, което е еквивалентно на €17 по-малко за 100% нов мобилен телефон.

Сега, ако в Back Market успеете да намерите устройство с цена, по-ниска от ново, което представлява реално спестяване от поне €100, би било препоръчително за закупуване в платформата. В нашия конкретен случай обаче не открихме подобна оферта, защото дори да правим сравнения между новите iPhone в магазина на Apple и обновените в Back Market, видяхме ситуация, много подобна на тази на POCO F3.

Въпреки че последната дума е твоя. Купихте ли вече в Back Market? В случай, че сте закупили продукти от тази платформа. Как беше вашето преживяване?

Препоръчано: