EMUI 12 пристига в Huawei: обновен дизайн и повече персонализиране

Съдържание:

EMUI 12 пристига в Huawei: обновен дизайн и повече персонализиране
EMUI 12 пристига в Huawei: обновен дизайн и повече персонализиране
Anonim

Имаше съмнения относно посоката на Huawei в развитието на нейния слой за персонализиране, мотивирани от операционната система, независима от Android. Въпреки това, в миг на око се появява новината, че EMUI 12 официално пристига на Huawei.

С присъствието на HarmonyOS, всичко изглеждаше да показва, че EMUI 11.1 ще бъде последната версия на този слой. Въпреки всичко, компанията представи актуализация, без да дава предишни улики. Както се очакваше, има дълбоки промени на всички нива, за които ще ви разкажем по-нататък.

Освежен дизайн: Не изглежда, че е EMUI

EMUI 12 интерфейс
EMUI 12 интерфейс

След като актуализацията на EMUI пристигне на телефона ви, първото нещо, което ще видите, е фейслифт. Това не е драстична промяна, но новите елементи са очевидни в лицето на по-минималистичен и изчистен интерфейс В допълнение, те са придали на иконите и менютата повече реализъм, за да дадат ги по-дълбоко на екрана.

Анимациите също са обновени, тъй като в тази версия има движения, базирани на гравитация и магнетизъм. Друга важна нова функция е новият контролен панел, нещо, което вече беше в HarmonyOS.

Вече има меню в стил iOS, където можете да контролирате връзки като Wi-Fi, слушалки, сила на звука, някои бързи настройки и др.

Подобрена сигурност на софтуера

EMUI 12 табло
EMUI 12 табло

производителността и сигурността също са основни стълбове на тази актуализация. Компанията не даде много подробности за това, само че зареждането на уеб страниците се извършва, докато ги разглеждате.

По отношение на сигурността Huawei искаше да подобри поверителността на потребителите, като например опцията за отключване на терминала от лаптопа с помощта на парола или да го направите от смарт часовник като защитено устройство.

Устройство+

Един от най-полезните инструменти при пристигането на EMUI 12 за Huawei. Следвайки стъпките на HarmonyOS с нейната функция Super devices, EMUI има подобна система, наречена Device+ Благодарение на нея ще можете да свържете терминал с други устройства, за да взаимодействате с тях, както и да споделяте екрана или да изпращате съобщения.

Друга функция, включена в EMUI 12, е разпределената файлова система. Чрез това можете да получите достъп до документите и файловете на мобилното устройство, сякаш е друг твърд диск на лаптоп, без кабели между тях.

Meetime за прехвърляне на повиквания от мобилно устройство към телевизор

EMUI 12
EMUI 12

И накрая, подробностите на Huawei за тази актуализация е подобрението на MeeTime. Функция, която е в EMUI от известно време и е подобрена за прехвърляне на повиквания от мобилно устройство към телевизори, които поддържат това приложение. Ще бъде достъпно само за индивидуални обаждания, а не за групови.

Препоръчано: