Как да използвате режима на шофиране на Google Assistant без Android Auto

Съдържание:

Как да използвате режима на шофиране на Google Assistant без Android Auto
Как да използвате режима на шофиране на Google Assistant без Android Auto
Anonim

Google ни придружава от години като помощно средство по пътя. Първо беше Google Maps, а след това Android Auto, както като система за автомобили, така и като мобилно приложение. Последният залог на компанията в това отношение е Google Assistant режим на шофиране

В следващите редове ще ви обясним какво представлява тази функция и как работи на вашия Android. Приложението Android Auto вече няма да работи на смартфони, така че става заместител на мобилната навигация, въпреки че добавя и някои екстри.

Изисквания за този режим на съветника

Интересното е, че тази функция изисква някои функции, за да може да се развива правилно в системата Android. Говорим за изисквания както на ниво софтуер, така и по отношение на хардуер, въпреки че повечето настоящи или сравнително скорошни терминали няма да имат проблем.

По този начин изискванията, на които трябва да отговаряте, за да работи режимът на шофиране, са следните:

  • Android 9.0 или по-нова версия.
  • 4 GB RAM или повече.
  • Само портретен режим.
  • Включете известията на Асистент, за да получавате известия за съобщения.
  • Дайте разрешения за достъп до контакти и можете да извършвате повиквания и да изпращате съобщения до вашите контакти.
  • Като незадължителен фактор Google препоръчва дръжте телефона си свързан към зарядното за кола, тъй като продължителното използване по този начин изтощава твърде много батерията.

Това са основните стълбове, които трябва да знаете, за да работи режимът на шофиране на Google Assistant прилично.

Същият режим ли е като Google Maps?

Нормално е да мислите дали този режим е същият като режима на шофиране на Google Карти за тези години. Отговорът е категорично не Всъщност те са допълващи инструменти, тъй като за навигация ще разчита на Карти, но в останалите помощни програми ще има повече присъствие на Google Assistant.

Как да включите режима на шофиране на Google Assistant

Сега просто трябва да знаем как да се възползваме от тази синергия, за да подобрим изживяването в колата. Очевидно е, че преди да го използвате, трябва да го активирате, тъй като това е функция, която постепенно достига до терминалите. И преди да го активирате, трябва да проверите дали го имате наличен в интерфейса.

Трябва да използвате Google Карти, за да разберете. Ако влезете в приложението за браузър, отидете в секцията „ Настройки“чрез снимката на вашия профил в Google. Щраквайки там, се показва меню, където можете да намерите този раздел, придружено от икона на зъбно колело.

Настройки за навигация в режим на шофиране
Настройки за навигация в режим на шофиране

След като влезете, трябва да получите достъп до « Настройки за навигация «, чиято секция е малко по-надолу. Когато го намерите, трябва да кликнете върху опцията „ Настройки на Google Assistant“, ако се появи на екрана.

Ако “ Управление на режима на шофиране” се появи точно под името, това потвърждава, че имате наличната функция, за да го използвате. Всъщност трябва да се появи точно под опциите, свързани с възпроизвеждането на звук. Ако нищо от това не се покаже, ще трябва да изчакате да пристигне на вашия терминал.

Активирайте режим на шофиране Асистент Google Карти
Активирайте режим на шофиране Асистент Google Карти

Оттам ще влезете в екрана за режим на шофиране, за да го активирате. В горната част ще имате опцията за активиране на режим на шофиране, намираща се с плъзгач, както и раздел, наречен „ Повече информация“за знаете подробности за работата му.

Когато се активира, ще трябва само да конфигурирате някои допълнителни опции, за да персонализирате инструмента. Използването на Google Maps обаче не е единственият начин за активиране на този режим, възможно е и чрез Google Assistant Единствената разлика е, че трябва да използвате гласа си за активиране:

  1. На устройството си с Android кажете „ OK Google, отворете настройките на Асистента“.
  2. Намерете секцията “ Транспорт” и влезте в нея. Намира се в долната част на менюто.
  3. Намерете опцията „ Режим на шофиране “в секцията „ Известия“и я включете.
Активирайте Google Assistant в режим на шофиране
Активирайте Google Assistant в режим на шофиране

По-кратък и лесен процес, при който не е необходимо да го конфигурирате от Google Maps. След като режимът е активиран, за да го използвате, трябва само да влезете в Карти и да започнете навигационен маршрут. Автоматично интерфейсът ще стартира режима на шофиране с всички налични предимства, заменяйки класическия интерфейс на Google Карти.

За да деактивирате, в случай че не сте убедени от новия дизайн, просто следвайте същия маршрут в Google Maps, за да го деактивирате, или директно от режим на шофиране. Когато сте на маршрут с кола, можете да го направите от същия интерфейс.

За последното докоснете бутона за показване на приложения, разположен в долния десен ъгъл. Когато се появи менюто с всички приложения, които поддържат режима, то ще покаже и настройките на режима. Оттам имате възможност да промените режима, като натиснете « Деактивиране на режима на шофиране«.

Ето какво можете да правите с Google Assistant, когато шофирате

Когато започнете своя навигационен маршрут, интерфейсът автоматично ще се промени, за да ви даде всички предимства, които има този режим на шофиране. Все още ще виждате картата, за да видите маршрута, но с разликата, че виждате в долната част поредица от достъпи Те са иконите за асистента, излезте от Google Карти и осъществете достъп до съвместими приложения с режим.

Ако натиснете централния кръгъл бутон, минимизирате браузъра, за да влезете в други приложения или да използвате нормално терминала. Прозорец ще остане в режим PiP, така че можете незабавно да възобновите маршрутизирането.

Без съмнение секцията с приложения е най-полезна, тъй като няма такава интеграция в Google Maps. В този режим намирате чекмедже, където са всички съвместими приложения, с идеята да са по-достъпни, докато шофирате, всичко това в прост и голям интерфейс.

Google Assistant's driving mode

Google Assistant's driving mode
Google Assistant's driving mode

Приложенията също са предназначени за този режим на шофиране. Когато отворите някое, ще видите много по-големи и по-достъпни бутони за навигация в приложението, без да прекарвате твърде много време в гледане на екрана, така че да не изпускате пътя от поглед.

Разбира се, имате възможност да насочвате всичко това чрез глас с Google Assistant. Ако обаче не искате да изпуснете типичното „OK, Google“, ляв бутон се използва за активиране на асистента, без да използвате гласа си. Можете да взаимодействате с него, за да четете съобщения, да отваряте приложения или да получавате различна информация.

Какво мислите за този режим на шофиране на Google Асистент? Ще го използвате ли за шофиране?

Препоръчано: