Ако отключите Samsung Galaxy Z Fold 3, няма да можете да правите снимки

Съдържание:

Ако отключите Samsung Galaxy Z Fold 3, няма да можете да правите снимки
Ако отключите Samsung Galaxy Z Fold 3, няма да можете да правите снимки
Anonim

Преди да закупите новия Samsung Galaxy Z Fold 3, има нещо много важно, което трябва да знаете. И това е, че ако искате да експериментирате с мобилни телефони и да видите на какво са способни отвъд ограниченията, наложени от производителите, Galaxy Z Fold 3 има ограничение, което изобщо няма да ви хареса

Ако отключите неговия буутлоудър, за да го руутнете и разгърнете пълния му потенциал, Samsung ще ви накаже, като изключи напълно камерата, така че да не можете да го използвате. И не е просто физически изключен; също така се блокира автоматично на софтуерно ниво, така че нито едно приложение да не го използва. С по-прости думи, камерата ще стане безполезна.

Samsung деактивира камерата на Galaxy Z Fold 3, ако го отключите

galaxy z fold 3 с камера, блокирана от буутлоудъра
galaxy z fold 3 с камера, блокирана от буутлоудъра

Samsung вече доста затрудни руутването на нов Samsung Galaxy, без да се измъкне невредим. Със системата за сигурност Knox, която тези устройства включват, всяка малка модификация задейства всички аларми и ви кара да губите гаранцията, както и възможността за използване на платежната система Samsung Pay. йени

Новото препятствие, което са въвели в Galaxy Z Fold 3 потвърждава посланието им, че не искат да модифицирате телефоните им. Ако се осмелите да отключите буутлоудъра на новия сгъваем Samsung, камерата му ще бъде напълно деактивирана и няма да можете да го използвате отново.

Очевидно Samsung е направил Knox вече не само да премахва функции, свързани със сигурността за модифициране на вашия телефон (което е логично до известна степен), но и основни функции като използване на камерата. И това не е грешка на Galaxy Z Fold 3, защото преди да отключите буутлоудъра, телефонът ви предупреждава, че няма да можете да използвате камерата, ако потвърдите действието.

Според потребителите, които са открили това ограничение, стандартното приложение за камера не работи след отключване на буутлоудъра и всички функции, свързани с камерата, спират да работят (като разпознаване на лица)Всяко приложение или функция, която използва камери, ще се изключи след известно време и ще даде грешки или просто ще остане тъмно, включително приложения за камера на трети страни.

Може да се поправи

galaxy z fold 3 невидима селфи камера
galaxy z fold 3 невидима селфи камера

Добрата новина е, че това ограничение очевидно засяга само софтуерно ниво, тъй като обръщането на действието кара камерата отново да работи нормално без никакви странични ефекти. Така че, ако искате камерата си обратно, непременно ще трябва да заключите отново буутлоудъра.

С root достъп, може да е възможно да откриете и промените параметрите, които буутлоудърът изпраща на системата, за да заобиколи това ограничение. Въпреки това, според експерт от XDA, Magisk в състоянието си по подразбиране не е достатъчен, за да заобиколи бариерата.

От друга страна, струва си да се спомене, че Galaxy Z Flip 3 вероятно ще има същото ограничение. Това обаче все още не е потвърдено от нито един потребител. Ако научим нещо ново за този любопитен случай, ще ви информираме тук.

Препоръчано: