Xiaomi може да спре да използва марката Mi завинаги

Съдържание:

Xiaomi може да спре да използва марката Mi завинаги
Xiaomi може да спре да използва марката Mi завинаги
Anonim

Откакто Xiaomi направи скока в развитието на технологичните устройства и продажбата на смартфони, компанията не спира да расте. Познавате техните продукти само под марка Mi. Е, това може да се промени драстично от сега нататък.

Компанията възнамерява да промени курса при пускането на следващите си устройства, като елиминира тази част в името на своите продукти. По този начин те ще обновят целия си каталог с ново име, чийто окончателен резултат предстои да видим.

Xiaomi вече няма да използва марката Mi

Подробност, която мнозина може би са пропуснали е, че при пускането на последния им терминал думата Mi вече е пропусната. В новия Xiaomi MIX 4 тази промяна в стратегията вече е очевидна в именуването на устройствата, които се пускат.

Това не е слух, който се разпространява в интернет, но директор на самата компания потвърди това решение. Следователно е ясно, че Xiaomi ще следва тенденцията, заложена в MIX 4.

Припомняйки си малко, гамата Mi бележи началото на компанията. Въпреки това, когато каталогът беше разширен, тази гама беше разпределена към най-премиум терминалите на марката, като средната и ниската гама бяха наречени с марка Redmi.

Xiaomi Mi4
Xiaomi Mi4

Любопитен е произходът на това име за устройства Xiaomi. Лей Джун, главен изпълнителен директор и съосновател на Xiaomi, определи тази марка като " Мобилен интернет" и " Мисията невъзможна". Изглежда, че компанията е постигнала достатъчно статут, за да обезсмисли това значение.

Въпреки това, Xiaomi достигна голям дял от потребителите, които са се запознали с марката Mi. Всъщност компанията е пуснала всички свои продукти под това име: мобилни телефони, таблети, лаптопи, интелигентни високоговорители, телевизори, вентилатори и безброй други продукти, които компанията притежава.

Във всеки случай няма съмнение, че това улеснява наименуването на бъдещи устройства Xiaomi. Като пропуснете тази част, ще бъде по-лесно за всички потребители да запомнят името на своя мобилен телефон, компютър или нещо, направено от Xiaomi.

След десетилетие на постоянен успех и растеж, ненадминат от никой друг производител, Xiaomi се сбогува с марката Mi. Въпреки че е глобална стратегия, изглежда, че Xiaomi иска да навлезе повече на северноамериканския пазар, където иска потребителите да се запознаят по-добре с бъдещите устройства, които пускат на пазара.

Какво мислите за края на марката Mi върху продуктите на Xiaomi?

Препоръчано: