Tesla Bot: роботът, който ще изпълнява опасни и скучни задачи

Съдържание:

Tesla Bot: роботът, който ще изпълнява опасни и скучни задачи
Tesla Bot: роботът, който ще изпълнява опасни и скучни задачи
Anonim

Tesla е американска компания, която започна да произвежда електрически автомобили, след това започна да прави слънчеви панели и сега обяви, че ще пусне робот. Както слънчеви панели, така и автомобили на Tesla могат да бъдат закупени от Amazon, но не е известно къде може да се купи или колко ще струва за Tesla Bot, роботът на Tesla, който ще изпълнява множество задачи вместо вас

Все повече и повече компании искат да се разширят и да завладеят нови пазари, като например Xiaomi, която може да пусне своя собствена електрическа кола. Сега Tesla се стреми да завладее пазара на роботи с общо предназначение, като обяви, че работят върху създаването на Tesla Bot, техния хуманоиден робот.

Tesla обяви пускането на пазара на Tesla Bot, хуманоидния робот на компанията

Илън Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, обяви на Деня на изкуствения интелект, че работят върху създаването на хуманоиден робот, който ще нарекат Tesla Bot. Съобщението на Илон Мъск намеква, че Tesla работи върху повече технологични продукти, които ще бъдат пуснати в бъдеще.

По време на съобщението Илон Мъск потвърди, че Tesla работи върху създаването на робот и че неговият прототип може да бъде представен в средата на 2022 г. Въпреки това компаниите технологични компании рядко успяват да спазят обявените срокове и Tesla не прави изключение. Освен това е възможно Tesla Bot дори да не се появи, както се случи с автономните таксита, които ще излязат през 2020 г. и все още не е видяно такова.

Стартирайте робот Tesla Bot
Стартирайте робот Tesla Bot

Как ще изглежда Tesla Bot и какво ще може да прави?

Tesla Bot има същите сензори и чипове, които Tesla използва, за да накара своите автомобили да работят с автономно шофиране. Роботът на Tesla ще бъде висок приблизително 1,75 метра, ще може да носи 20 килограма и да вдига 70 килограма. В допълнение, Tesla Bot ще може да пътува 5 мили в час и ще има екран на лицето си, за да предава полезна информация

В Tesla вярват, че техният робот ще може да помогне на хората да изпълняват задачи, които смятат за повтарящи се и досадни, въпреки че те също така посочват, че може да не работи правилно в началото.

Популярността на роботите продължава да расте и освен Tesla има много компании, които виждат потенциал в тяхното производство. Дори Xiaomi пусна CyberDog, куче робот, което вече можете да закупите.

Препоръчано: