Instagram Reels не се показват: методи за коригиране

Съдържание:

Instagram Reels не се показват: методи за коригиране
Instagram Reels не се показват: методи за коригиране
Anonim

Instagram стартира Reels миналата година като стратегия за директна конкуренция с TikTok, печелене на пазарен дял и повече потребители на своята платформа. Конкуренцията е такава, че Instagram вече не популяризира видеоклипове на TikTok в своята платформа. Новият видео формат ви позволява да гледате и създавате кратки 30-секундни видеоклипове и да добавяте желаното аудио.

The Reels пожънаха успех, най-вече сред тийнейджърите и спечелиха популярност, наред с други неща, поради лекотата, с която тези видеоклипове стават вирусни. Въпреки това, проблеми тази функционалност на Instagram не липсва, направихме тази статия, за да ви помогнем да ги разрешите.

Проблемите на приложението не правят разлика между мобилен телефон от висок клас и такъв от преди няколко години. Дори ако имате малко налична памет на вашия смартфон, пак можете да се наслаждавате на Reels в Instagram Lite. Сега нека поправим тези грешки!

Не виждате Reels в Instagram?

Не можете да видите Instagram Reels?
Не можете да видите Instagram Reels?

С времето, което Reels все още има има някои потребители, които съобщават, че все още не са успели да се насладят на най-новата функция на Instagram. Този проблем засяга главно създателите на съдържание, тъй като те са не успяхме да настигнем този популярен формат.

Липсата на Reels на вашето мобилно устройство може да е свързана с настройките на вашия акаунт, но едно от решенията по-долу може да го поправи.

Проверете всички секции на Instagram, за да видите дали можете да видите Reels в някоя от тях

Проверете всички секции на Instagram, за да видите дали можете да видите Reels в някоя от тях
Проверете всички секции на Instagram, за да видите дали можете да видите Reels в някоя от тях

The Reels могат да се видят в няколко различни пространства в Instagram. Търсете във всички секции, които споменаваме по-долу.

  • Намерете секцията Reels: долната централна част на Instagram е основната секция за гледане на Reels. Докосването на този бутон ще ви позволи да гледате видеоклипове в този формат от хора по целия свят.
  • Търсете Reels директно в нечий профил: отидете директно в нечий профил и вижте дали галерията с този формат се показва.
  • Отворете раздела за нови публикации: това е за създаване на макари, но можете да удостоверите, че тези видеоклипове не се показват, ако и вие не можете да ги направите. Този раздел се отваря с иконата „+“в горния ляв ъгъл или можете да плъзнете до екрана на камерата в Instagram и да видите дали опцията за създаване на барабани се появява по-долу.
  • Търсете в раздела за изследване: този раздел е мястото, където се появява лупа. При влизане в него в горната дясна част трябва да се появи видео със символа Reels

Актуализирайте приложението Instagram

Актуализирайте Instagram, за да коригирате проблеми с Reels
Актуализирайте Instagram, за да коригирате проблеми с Reels

Изглежда очевидно, но е възможно по различни причини приложението да не е актуализирано. Затова е най-добре да отидете в магазина за приложения, било то Google Play или AppStore в зависимост от операционната система на вашия мобилен телефон и вижте дали имате налична актуализация за Instagram.

Излезте от акаунта си в Instagram и влезте отново

Ако дори при актуализиране на приложението Reels не се появяват, можете да опитате да разрешите проблема, като излезете и влезете отново.

За да излезете отидете в долния десен ъгъл и въведете своя профил, след това отидете на менюто с 3 реда горе вдясно, въведете настройките и най-долу се появява опцията за излизане. йени

Вече можете да влезете както обикновено и да проверите дали секцията Макари се е появила.

Изчистване на кеша на Instagram

Постоянното използване на Instagram води до съхраняване на кеш данни с течение на времето. Излишъкът от тези данни може да накара някои функции на приложението да не работят правилно.

За да изтриете тези данни на Android, задръжте логото на приложението Instagram, ще се появи поле и ще щракнете върху „i“, което казва информация. След това отидете там, където пише „Съхранение и кеш“и след това изберете „Изчистване на кеша“.

Деинсталирайте Instagram и го инсталирайте отново

Ако нито едно от горните решения не проработи, може да се наложи да премахнете приложението от телефона си и да го инсталирате отново. Това може да означава, че изтеглянето му отново може да ви даде достъп до функции, които преди не сте имали.

Вашите Instagram Reels не се показват в емисията?

Вашите барабани не се показват ли в емисията на Instagram?
Вашите барабани не се показват ли в емисията на Instagram?

Присъединяването към най-новия формат на Instagram не само ви помага да имате по-голям обхват, но Instagram също така ще ви позволи да монетизирате Reels. Ако искате да се възползвате от тази функция, трябва да знаете, че някои потребители съобщават, че когато правят макари, дори активирайки опцията „Покажи в емисия“в Instagram, те не се показват, за да ги видят други потребители в споменатата емисия.

Намирането на решение за този проблем не е лесно. Можете да опитате решенията на горния проблем или ако можете да видите вашите видеоклипове в галерията Reels на вашия профил в Instagram, можете да ги добавите към галерията на вашия профил и вашите последователи ще могат вижте вашите барабани във вашите емисии.

За да направите това, трябва да отидете в раздела Reels, намиращ се във вашия профил. След това избирате видеоклип от този раздел и докосвате 3 точки в долната част на видео. След това избирате опцията „Добавяне към мрежата на профила“. Сега вашите барабани ще се появят в емисията на вашите последователи. Тази опция може вече да не се показва в Instagram, тъй като приложението е направило промени. Това, което те позволяват в момента, е премахване от мрежата на профила.

Вашите Instagram Reels не публикуват ли?

Вашите макари не са публикувани в Instagram?
Вашите макари не са публикувани в Instagram?

Този проблем изглежда се появява отново за някои потребители, независимо от устройството, което използват, проблемът се появява, ако вашите барабани не се качват в Instagram и се появява съобщение, което гласи „Не може да се добави клип“. Решенията включват изчистване на кеша или рестартиране на телефона,обаче, изглежда, че решението за един потребител не винаги работи за друг. Ако това не го поправи, можете да опитате решенията, за да видите Instagram Reels.

Кой може да вижда моите Instagram Reels?

Кой може да вижда моите макари в Instagram?
Кой може да вижда моите макари в Instagram?

Ако само вашите последователи могат да виждат вашите барабани и искате целият свят да ги вижда, тогава трябва да зададете поверителност на акаунта си, но как да го направите?

The Reels могат да бъдат във вашия профил толкова дълго, колкото пожелаете. Видимостта на тях варира в зависимост от поверителността на вашия акаунт, ако е зададен на публичен или частен. Така че, ако искате вашите барабани да бъдат видими за всички и да се показват в „Изследване“' или, напротив, ако искате само вашите последователи да ги виждат, трябва да конфигурирате поверителността на вашия акаунт.

За да промените поверителността, трябва да отидете във вашия профил, да изберете опциите в 3-те реда горе вдясно, след което да изберете „Настройки“в долната част. Кликнете върху „Поверителност“и сега избирате дали искате акаунтът ви да е частен или публичен,ако искате да е частен, бутонът трябва да е отдясно, ако искате публичен, отляво.

Ако сте направили профила си публичен и в зависимост от качеството на публикуваното от вас съдържание, сега обхватът ви може да надхвърли вашите последователи.

С тези трикове трябва вече да сте решили какво ви е попречило да се присъедините към най-новия формат на Instagram. Сега можете да видите макарите, които други хора правят, и да направите свои собствени. Знаете ли как да ги създадете? Създайте най-добрите барабани и изненадайте своите последователи. Сега ви остава само едно нещо, да се възползвате от тази функция.

Препоръчано: