Google Pixel 5a: повече батерия и по-добри функции

Съдържание:

Google Pixel 5a: повече батерия и по-добри функции
Google Pixel 5a: повече батерия и по-добри функции
Anonim

Беше обявено известно време и най-накрая пристигна. Преди пускането на пазара на следващия Pixel 6, остана да видим умалената версия на неговия флагман от миналата година. новият Google Pixel 5a вече е на пазара със съответните промени в сравнение с предишното поколение.

Имаше много слухове за изтичане на някои характеристики на Pixel 5a, както и времето, когато терминалът е бил сертифициран за продажба. Официално вече можем да ви покажем всички функции в пълен размер, в допълнение към цената и датата на пристигане на пазара.

Google Pixel 5a, официални характеристики

Да отидем там с техническите спецификации на този терминал, който е намалената версия на Pixel 5.

Характеристики Google Pixel 5a
Размери и тегло 156, 2x73, 2x8, 8 мм. 183 грама.
Екран 6, 4″ Full HD+ (2400 x 1080 пиксела) с OLED панел, 60Hz честота на опресняване и HDR10+.
Процесор Процесор Qualcomm Snapdragon 765G с графика Adreno 620.
RAM 6GB LPDDR4X.
Съхранение 128GB.
Задна камера Основна 12, 2 MP f/1.7

16MP Ultra Wide с f/2.2. Двойна LED светкавица.

Предна камера 8 MP при f/2.0. Фиксиран фокус.
Свързване и екстри USB C, Wi-Fi 5, GPS, Bluetooth 5.0, NFC, Titan M модул за сигурност, IP67 сертификат, четец на пръстови отпечатъци на гърба и аудио жак от 3,5 мм.
Батерия 4680 mAh с 18W бързо зареждане.
Операционна система Android 11.

Това са всички функции на новия Pixel 5a, терминал с няколко нови функции в сравнение с предишното поколение. Въпреки това следва непрекъсната линия, особено що се отнася до дизайна. Дизайн, който едва ли изненадва никого, също има много прилики с Google Pixel 5.

Интересното е, че той е по-голям от така наречения си голям брат, тъй като Pixel 5 е само 6 инча Това увеличение на размерите е извършено, за да се интегрира по-голяма батерия, които ще обсъдим по-късно. Самият терминал е малко по-голям и по-дебел, но все още съдържа мерки.

Изтекоха спецификации на Google pixel 5a
Изтекоха спецификации на Google pixel 5a

Използвани са същите строителни материали като по-големия му брат, оставяйки стъклото отново настрана. Както и в Pixel 5, той отново се ангажира с алуминий с пластмасово покритие, което оставя атрактивен и компактен терминал в същото време. В останалата част има симетрични рамки и типичната дупка в екрана за селфи камерата.

Друг изненадващ детайл е модулът на камерата на гърба, с изненадващо дискретен размер за два сензора и светкавицата на камерата, както и четеца на пръстови отпечатъци Освен това в долната част на терминала остава жакът за слушалки, нещо не много обичайно в този момент.

Копие на Google Pixel 5

Усещането, създадено от този нов терминал е, че пристига малко късно, защото е намалена версия на модел, пуснат преди година и поради предстоящото пристигането на Pixel 6. Освен това в този контекст не са въведени съществени промени.

Дизайн на Google Pixel 5a
Дизайн на Google Pixel 5a

Екранът все още има OLED панел и Full HD+ резолюция, въпреки че има по-ниска честота на опресняване. Друг нов аспект, който включва Pixel 5a, е, че има по-голяма устойчивост благодарение на сертификата IP67Това позволява на терминала да бъде по-устойчив на прах и вода при пълно потапяне.

Освен малките разлики в дизайна, в вътрешността ще откриете същото като неговия по-голям брат Той монтира същия чип, който е Snapdragon 765G, въпреки че е малко остарял на пазара. С 6 GB RAM и 128 за съхранение, той има достатъчно капацитет за отлична производителност.

Що се отнася до камерите, терминалът има същия модул на камерата като по-големия си брат, с основен сензор и друг ултраширокоъгълен сензор на гърба. Разбира се, вие ще можете да се възползвате от всички инструменти, предлагани от камерата Pixel в този нов модел, като режим Portrait Light или режим Night Sight

Камери на Google Pixel 5a
Камери на Google Pixel 5a

В батерията е друга от големите разлики по отношение на Pixel 5 и Pixel 4a 5G. Това значително увеличава неговия капацитет, поради което диагоналът на този терминал е по-голям от предшествениците му. С 4,680 mAh справедливата автономност, от която страдаха други модели в сагата, може да бъде изкоренена.

Първи Pixel, който няма неограничено място за съхранение в Google Photos

Въпреки че не беше много нов терминал, досега Pixel 5a включваше детайли, които предшествениците му нямаха. Въпреки това има голямо отсъствие, като се има предвид облачната услуга за снимки и видеоклипове.

Вече беше известно, че Google Photos спря да разполага с неограничено хранилище за архивиране. В допълнение, компанията обяви, че новите модели Pixel няма да бъдат изключение, въпреки че се надяваше, че ще има алтернатива за тези мобилни телефони.

Не е така. Google удържа на думата си и на първия телефон, пуснат след 1 юли, вече няма да имате неограничено място за съхранение на Pixel 5a. Не се дават дори няколко месеца, за да се насладите на услугата.

Компанията продължава стратегията си за популяризиране на Google One, платформата за резервни копия. Това, което Google предлага за всеки, който закупи Pixel 5a, е офертата от 3 безплатни месеца на споменатата платформа за качване на неограничено съдържание, въпреки че това е период, който изглежда доста недостатъчен.

Цена и наличност на намалената версия на Pixel 5

Остава да видим кога можете да закупите този нов Pixel 5a и на каква цена. В случай, че искате копие на този терминал, трябва да знаете, че продажбата му ще бъде ограничена, поне засега.

И компанията ще продава само в Съединените щати и Япония от 26 август. Въпреки че се очаква да достигне до останалите пазари, цената на терминала е €449, по-евтино от Google Pixel 4a 5G, по-точно €50. По отношение на Pixel 5 те са с близо 200 евро по-малко, като имат практически същите характеристики.

Препоръчано: