Как да използвате своя Android като контролер за Nintendo Switch

Съдържание:

Как да използвате своя Android като контролер за Nintendo Switch
Как да използвате своя Android като контролер за Nintendo Switch
Anonim

Ако има нещо, което кара конзолите на Nintendo да се открояват от другите платформи, това е голямото разнообразие от локални мултиплейър игри, които предлагат. И това е, че докато PlayStation и Xbox се фокусират върху подобряването на самостоятелното и онлайн изживяване, Nintendo винаги се е характеризирало с предоставянето на повече „семейни“изживявания, на които можем да наслаждаваме на дивана с приятели Разбира се, Nintendo Switch не е изключение от това правило.

Всъщност най-новата конзола на Nintendo идва с контролер, който можем да разделим на два JoyCon, така че двама души да могат да играят, без да купуват допълнителен контролер Въпреки това, ако искате да играете на Mario Kart, например, с трима или четирима души, вашият мобилен телефон с Android и ново приложение могат да ви помогнат. Да, за щастие на мнозина вече има приложение, което превръща вашия Android в контролер за Nintendo Switch и тук ви показваме как да го използвате.

Използвайте телефона си с Android като контролер за Nintendo Switch с JoyCon Droid

играя на zelda nintendo switch с android контролер
играя на zelda nintendo switch с android контролер

JoyCon Droid е приложението, което ще ви позволи да използвате вашия мобилен телефон с Android като контролер за Nintendo Switch. Приложението все още е в алфа фаза (ранен етап на разработка), но вече е достъпен в Google Play Store и всеки може да го изтегли. Разбира се, той все още не е 100% функционален и може да има някои недостатъци. Все пак е невероятно как успява да превърне вашия Android в ляв JoyCon, десен JoyCon или Pro Controller. Изборът е ваш!

Очевидно използването на вашия Android като контролер (със сензорни бутони) не е същото като използването на истински Switch контролер с физически бутони. В по-голямата част от игрите, които изискват определени умения и комфорт с контролера, като Breath of the Wild, със сигурност няма да ви е удобно да използвате мобилния телефон като контролер. Сега, за игри като Mario Party, които имат основни контроли и могат да се играят с много хора, JoyCon Droid е идеалното решение. Така че, изтеглете го сега тук!

Как да използвате вашия Android като контролер за Nintendo Switch с JoyCon Droid

как да използвате joycon droid на android
как да използвате joycon droid на android

Първо, трябва да знаете, че това приложение използва Bluetooth на вашия мобилен телефон, за да се свърже с Nintendo Switch. Той обаче не използва никакъв Bluetooth, а по-специално този, който включва услугата Bluetooth HID Profile, за която се изисква Android 9 Pie като минимум Ако искате да проверите дали вашият Android има този Bluetooth, направете го със следното приложение.

Имате ли какво е необходимо, за да използвате това приложение? След това следвайте стъпките по-долу, за да превърнете телефона си в контролер за Nintendo Switch:

  • Отворете приложението JoyCon Droid на мобилното си устройство.
  • Натиснете типа контролер, който искате: Ляв JoyCon, Десен JoyCon или Pro Controller.
  • Докоснете OK, когато бъдете подканени включете Bluetooth.
  • След това натиснете По-късно и ще видите контролера на мобилния си телефон.
  • Сега включете вашия Nintendo Switch.
  • Отидете до иконата на контролери и натиснете Промяна на реда или режима на задържане.
  • По този начин на мобилния ви телефон ще се появи заявка за сдвояване, която трябва Приемете.
  • Когато връзката бъде установена, JoyCon ще се появи на Nintendo Switch.
  • Накрая, натиснете L и R в приложението, така че сдвояването между вашия телефон и Nintendo Switch да завърши и можете да започнете да използвате телефона си като контролер за конзолата.

Трябва да се отбележи, че по време на процеса вероятно ще трябва да гледате 300-секундна реклама в приложението. Тези реклами могат да бъдат премахнати, като направите еднократно плащане от €5,99 или можете да ги пропуснете, като изключите WiFi или мобилни данни, когато установявате връзка. И накрая, не забравяйте, че това приложение е във фаза на тестване и вашият мобилен телефон може да прекъсне връзката с конзолата или дори да не успее да се свърже.

Препоръчано: