FlyTrap: вирусът за Android, който краде вашия Facebook акаунт

Съдържание:

FlyTrap: вирусът за Android, който краде вашия Facebook акаунт
FlyTrap: вирусът за Android, който краде вашия Facebook акаунт
Anonim

В Play Store има много опасен зловреден софтуер! Говорим за FlyTrap, вирус за Android, който може да открадне вашия Facebook профил. Не сте ли чували за това? Е, тогава останете, защото тук ще откриете всичко, което е известно досега за този троянски кон.

FlyTrap влезе в Play Store и е заразил повече от 10 хиляди мобилни телефона

FlyTrap в Play Store зарази 10 хиляди мобилни телефона
FlyTrap в Play Store зарази 10 хиляди мобилни телефона

Това съобщи охранителната компания Zimperium в официалния си блог. Тази сигнатура откри вируса FlyTrap през март 2021 г. Зловреден софтуер се промъкна в Play Store, представяйки се за приложения за получаване на купони за отстъпка в Netflix и Google Ads. На свой ред троянският кон се криеше във футболни любопитни факти.

Големият G вече беше уведомен за това и премахна приложенията, които съдържаха вируса, от Google Play. Въпреки това злонамерените програми все още са налични в хранилища за изтегляне на APK файлове. По-долу можете да видите кои са приложенията, заразени с FlyTrap:

  • GG ваучер.
  • Гласувайте за европейски футбол.
  • GG купонни реклами.
  • Реклами с ваучери на GG.
  • GG ваучер.
  • Chatfuel.
  • Нетен купон.
  • Нетен купон.
  • ЕВРО 2021 Официално.

Как троянският кон FlyTrap заразява мобилния ви телефон и отвлича вашия Facebook?

Как Facebook FlyTrap отвлича мобилните зарази
Как Facebook FlyTrap отвлича мобилните зарази

Зловреден софтуер използва различни трикове за социално инженерство. Очевидно заразените приложения се опитват да ви убедят, че са безопасни, така че да влезете във вашия Facebook акаунт и да получите купоните за отстъпка.

При влизане в профила ви от интерфейса на приложението, FlyTrap атакува и заразява мобилния ви телефон със зловреден код. злонамереният софтуер е създаден, за да открадне личните данни, свързани с вашия Facebook (като вашия имейл, вашето местоположение или IP адрес).

И най-опасното нещо е, че FlyTrap може също да открадне вашия акаунт в социалната мрежа, за да разпространява измами или да споделя заразени с вируси връзки с вашите контакти.

Може да се изненадате, но досега зловреден софтуер е атакувал потребители в 144 държави. Ето защо трябва да сте много внимателни към приложенията, които изтегляте, и да имате една от най-добрите безплатни антивирусни програми за Android.

Ами ако възнамерявате да инсталирате приложение извън Google Play на мобилното си устройство? След това използвайте безопасни и надеждни сайтове, за да изтеглите APK файлове. По този начин никой хакер няма да може да зарази мобилния ви телефон!

Какво мислите за вируса FlyTrap? Изненадани ли сте от въздействието, което оказа? Оставете ни вашето мнение в коментарите.

Препоръчано: