Преглед на Tronsmart Onyx Apex: евтини слушалки с ANC

Съдържание:

Преглед на Tronsmart Onyx Apex: евтини слушалки с ANC
Преглед на Tronsmart Onyx Apex: евтини слушалки с ANC
Anonim

Да имате добри слушалки с ANC, които ви изолират от външен шум и ви позволяват да се концентрирате върху вашата музика, подкаст или каквото и да слушате, днес е от съществено значение. Проблемът е, че този тип слушалки обикновено са доста скъпи. За щастие има марки като Tronsmart, които имат каталог с Bluetooth слушалки с ANC на добра цена.

Изпробвахме Tronsmart Apollo Air и Air+, които имат активно шумопотискане и ни се сториха страхотни. Сега обаче марката пусна Tronsmart Onyx Apex с ANC, който е още по-евтин и ние казахме… Трябва да ги опитаме! Тук сме.

В следващите редове ще ви кажем какви са тези нови слушалки Tronsmart Onyx Apex, техните добри и лоши качества и дали наистина си заслужават.йени

Tronsmart Onyx Apex: Правилно шумопотискане и отличен звук с технологията на Qualcomm

tronsmart onyx apex
tronsmart onyx apex

Tronsmart Onyx Apex са безжични и леки слушалки, много удобни за носене и използване навсякъде. Те работят много добре без забавяне или прекъсване на връзката благодарение на използването на чип Qualcomm.

Звездата му е активното шумопотискане до 28 dB, което се извършва с двата микрофона, вградени във всяка от слушалките.

О, и те разполагат с персонализиран 10 мм драйвер с технологията за адаптивно аудио декодиране на Qualcomm за добър звук с много баси. За да научите повече за неговите спецификации, вижте следния технически лист.

Спецификации на Tronsmart Onyx Apex

Характеристики Tronsmart Onyx Apex
Размери на кутията 41, 85 x 63 x 30, 1 mm. 46 грама (слушалки + калъф).
Шофьор 10 mm по избор.
Чип Qualcomm QCC3040.
Аудио технологии Активно шумопотискане до 28 dB с 4 микрофона, Qualcomm® aptX™ декодиране и поддръжка за SBC и AAC кодеци.
Импеданс 32 Ω.
барабани Слушалки: 35 mAh. Калъф за зареждане: 400mAh.
Автономия До 5 часа с едно зареждане и повече от 24 часа (с кутията за зареждане).
Време за зареждане Около 2 часа.
Свързване Bluetooth 5.2 с поддръжка на AVRCPv1.5, A2DP v1.3, HFP v1.7.
Разстояние на предаване До 10 метра (32,8 фута).
Водоустойчивост IP45.

Как са Tronsmart Onyx Apex?

В сравнение с Apollo Air, тези слушалки са направени от по-обикновена пластмаса. Те не изглеждат първокласни, но хубавото е, че те са леки (4,92 грама всеки) и удобни Всъщност те са по-компактни от Apollo Air. Те държат много добре в ушите и се предлагат с два чифта допълнителни гумени ленти с различни размери, за да ги адаптирате към вас.

В кутията си те включват USB-C кабел за зареждане и кутията за зареждане, която има 4 LED светлини. Тези светлини показват визуално състоянието на зареждане. Конструкционният материал на корпуса също не е прекрасен, по-скоро е основен мат, но изглежда здрав. Освен това кутията е компактна (62 x 41 x 30 mm) и това е страхотно, въпреки че е малко по-голяма от Apollo Air.

Капакът на калъфа се отваря и затваря стабилно с помощта на магнит, който го държи затворен. Когато извадите слушалките от кутията, те се включват автоматично и се свързват с устройството, с което трябва да ги сдвоите. Те са супер лесни за използване!

Tronsmart onyx apex калъф и аксесоари
Tronsmart onyx apex калъф и аксесоари
калъф за зареждане tronsmart onyx apex
калъф за зареждане tronsmart onyx apex
tronsmart apollo air срещу onyx apex
tronsmart apollo air срещу onyx apex
сравнение между apollo air и onyx apex tronsmart
сравнение между apollo air и onyx apex tronsmart

Също така трябва да се отбележи, че слушалките са с рейтинг IP45, което означава те могат да издържат на капки вода Те могат да се използват за тренировки без проблем. Всъщност техният компактен дизайн на пръчките им позволява да не падат по време на движение и да не се притесняват, когато ги използвате дълго време.

Като цяло ги намираме за отличен ергономичен дизайн, добро качество на изработка, но външният им вид може да не се хареса на тези, които търсят нещо по-премиум. Разбира се, ако дадете приоритет на качеството пред естетиката, няма да останете разочаровани.

По отношение на функциите, те имат активно шумопотискане, което работи добре, но не се мери с по-скъпите слушалки. Потиска шума от гласове и трафик много добре, но им е трудно да заглушат шума от вятъра, например. Те също имат нормален режим и режим Ambient. Последното ви позволява да чувате заобикалящата ви среда, без да сваляте слушалките си.

Контролите са наистина интуитивни и прецизни, но нямат приложение

Tronsmart Onyx Apex свържете се много лесно чрез Bluetooth 5.2 към вашия мобилен телефон Просто трябва да ги извадите от кутията, да ги изберете в секцията Bluetooth на устройството и това е то. От друга страна, сензорните му контроли работят чудесно. Те са отзивчиви и времето им за реакция е почти мигновено.

Ето какво можете да правите със сензорните контроли на Tronsmart Onyx Apex:

  • Докоснете двукратно една от слушалките, за да пуснете/поставите на пауза музика (или да приемете повикване).
  • Докоснете дясната слушалка, за да увеличите звука.
  • Докоснете лявата слушалка, за да намалите звука.
  • Натиснете и задръжте дясната слушалка за 2 секунди, за да преминете към следващата песен.
  • Натиснете и задръжте лявата слушалка за 2 секунди, за да се върнете към предишната песен.
  • Докоснете и след това задръжте слушалка, за да активирате гласовия асистент (Google Assistant, Alexa или Siri).
  • Докоснете три пъти която и да е слушалка, за да превключите между ANC On, Ambient Mode и ANC Off.

Както можете да видите, наличните контроли покриват абсолютно всички функции, които слушалките могат да изпълняват. Може би затова тези Onyx Apex не са съвместими с приложението Tronsmart (засега), което е отрицателен момент, защото със споменатото приложение можете да персонализирате контролите и да изравнявате звука. йени

Какво е качеството на звука и свързаността на тези Tronsmart Onyx Apex?

В нашите тестове Tronsmart Onyx Apex не е бил прекъсван или забавян в нито един момент. Истината е, че можете да видите, че те използват чипа Qualcomm QCC3040, защото връзката между слушалките и аудио източника е доста стабилна на разстояние не повече от 10 метра.

Освен това трябва да се отбележи, че те поддържат технологията Qualcomm aptX Adaptive, която им позволява да доставят по-добро аудио чрез използване на адаптивен битрейт с ниска динамична латентност Това ги прави идеални за игра игри и гледане на видеоклипове. Няма да забележите забавяне между звука и това, което виждате.

Качеството на звука като цяло е доста добро за този ценови диапазон. При умерени обеми, звукът е приятен и плътен Разбира се, трябва да се отбележи, че неговият бас (захранван от персонализирани 10 мм драйвери) е много дълбок и силен. Не е лошо, но може би някои хора не го харесват (ако имате приложение за изравняване на звука, можете да го коригирате).

Когато слушате музика, активното шумопотискане прави звука по-чист и добавя още повече дълбочина към баса, като същевременно премахва голяма част от фоновия шум. Това много ни хареса и затова препоръчваме да активирате тази функция, когато възпроизвеждате музика.

По време на разговори ANC също работи много добре благодарение на използването на cVc 8.0 технология, която ви позволява да записвате гласа си много ясно Ах! Напомняме ви, че Onyx Apex са съвместими с кодеците AAC и SBC. Единственото нещо, което липсва, е еквалайзер, за да персонализирате звука си.

Колко е живота на батерията на слушалките Tronsmart Onyx Apex?

Всяка от тези слушалки има 35 mAh вътрешна батерия. С едно зареждане и обем от 70%, те имат около 5 часа Ако комбинираме тази автономност с тази на кутията им за зареждане с 400 mAh батерия, те могат да ви дадат около 24 часове автономност без преминаване през зарядното.

Най-хубавото е, че само с 10 минути зареждане можете да продължите да ги използвате още един час. И единственото лошо нещо е, че кутията им за зареждане не поддържа безжично зареждане, което е очаквано предвид цената на слушалките.

Заслужават ли си слушалките Tronsmart Onyx Apex?

преглед на tronsmart onyx apex
преглед на tronsmart onyx apex

Като се има предвид, че те струват около €40, Tronsmart Onyx Apex определено си заслужават. Най-вече защото имат ANC и защото звучат и работят толкова добре, колкото по-скъпите Bluetooth слушалки като Apollo Air.

Въпреки това, не можем да не ви кажем, че неговият ANC не е най-добрият на пазара. Ако активното шумопотискане е много важно за вас, Apollo Air и Air+ ще ви предложат по-добро потискане на външния шум В допълнение, естетически те са малко по-красиви и са съвместими с приложението от Tronsmart (за промяна на звука, контролите и т.н.). Но, разбира се, те са и малко по-скъпи. Оставяме го на ваша преценка.

Препоръчано: