HTC продължава да губи пари, но все по-малко

Съдържание:

HTC продължава да губи пари, но все по-малко
HTC продължава да губи пари, но все по-малко
Anonim

Тайванската компания HTC, която беше един от азиатските гиганти в мобилната телефония, изглежда постепенно компенсира загубите, които дори най-новата й гама от 5G смартфони не можа да спре.

Второто тримесечие на 2021 г. остави горчив баланс за HTC, тъй като компанията продължава да отчита загуби от до един милиард тайвански долара, но това вече е 50% по-малко загуби в сравнение със загубените 1,7 милиарда през последното тримесечие, еквивалент на около 30 милиона евро

Казваме ви как се справят, включително отчети за печалби и загуби. Не го пропускайте!

HTC намалява загубите си наполовина благодарение на по-висок оперативен марж

Ако има нещо, което обществото мрази, това са компаниите, които са заседнали в миналото, особено в бързо развиващия се свят на високите технологии. Въпреки че по това време HTC се смяташе за един от най-големите постижения на Android, ясно е, че нейните стратегии не са най-добрите напоследък

Доклад за приходите, печалбите и оперативния марж на HTC или отчет за това тримесечие на 2021 г
Доклад за приходите, печалбите и оперативния марж на HTC или отчет за това тримесечие на 2021 г

Въпреки това, благодарение на правилните мерки в управлението на финансите си, те успяват да преодолеят този огромен удар:

  • Съкращение с до 300 милиона тайвански долара в отдела за научноизследователска и развойна дейност (Проучване и развитие).
  • Стабилна инвестиция от 400 милиона в маркетинговия отдел.
  • Намаляване на общите административни разходи с 200 милиона.

Тези мерки успяха да повишат брутния марж на HTC до 29,9%, което е невероятно, като се има предвид, че преди по-малко от година той беше 26,5%; и увеличение на оперативния марж от -77,8%, идващо от -125%.

Това генерира приходи от 1,35 милиарда NT$ (40 милиона евро), прекратявайки ужасяващата серия от загуби, в която са от няколко месеца.

Друг опит за подобряване на тези цифри от компанията ще бъде пускането на слушалки за виртуална реалност и по-евтини 5G смартфони от среден клас. Ще трябва да изчакаме, за да видим резултатите, които получават с новите си продукти.

Разбира се, HTC все още има да извърви дълъг път, за да се върне към растежа отпреди няколко години, но остава още половин година, за да се опитаме да компенсираме за всички тези загуби. С тази скорост те могат да успеят!

Препоръчано: