Facebook и Instagram променят някои неща за непълнолетни

Съдържание:

Facebook и Instagram променят някои неща за непълнолетни
Facebook и Instagram променят някои неща за непълнолетни
Anonim

Опасностите, които се разпространяват в интернет от няколко години, накараха големите платформи да се стремят да запазят безопасността на непълнолетните си потребители Дори YouTube затяга политиката си за защита на непълнолетното за сметка на удовлетворението на неговите възрастни потребители.

Сега Facebook и Instagram правят още една стъпка към напълно защитен интернет. Тъй като те се фокусират върху доближаването на своите платформи до по-младата аудитория, те се ангажират да защитават непълнолетните със серия от нови мерки. Казваме ви всичко, което е известно в момента!

Ограничения за проследяване на непълнолетни за рекламни цели

Рекламирането е един от най-добрите инструменти, с които социалните мрежи разполагат за генериране на печалби. И въпреки че е лесно да се отървете от реклами в Android, не всеки си прави труда да защити поверителността си.

Както вече знаете, рекламите, които ви се показват в социалните мрежи, не се основават на алгоритъм за глобална популярност, а като се регистрирате и приемете правилата за поверителност, които им предоставяте разрешение за персонализиране на реклами въз основа на данни, които събират от собственото ви устройство. Например от вашата история на търсенията или вашите разговори

Кой никога не се е опитвал да говори за продукт близо до мобилното устройство, за да види дали по-късно ще се появят свързани реклами? И работи!

Въпреки това, една от новите мерки на Instagram и Facebook за защита на непълнолетните потребители е ограничаване на проследяването, целящо да им се предложи реклама Отсега нататък рекламодателите ще могат да знаят само три части от информацията за тези потребители, за да насочват своите рекламни кампании: възраст, пол и географско местоположение

Нови мерки за сигурност за защита на непълнолетни от реклами в социалните мрежи
Нови мерки за сигурност за защита на непълнолетни от реклами в социалните мрежи

Откриване на непълнолетни потребители с помощта на изкуствен интелект

Facebook и Instagram знаят отлично, че определянето на минимална възраст от 13 за създаване на акаунт не е пречка за умните деца, които лъжат за възрастта си, за да се регистрират.

Поради тази причина и за да защитим опита на тези непълнолетни в Интернет, ние работим върху алгоритъмни проекти, които използват изкуствен интелект за откриване на истинската възраст на потребител въз основа на различни параметри. Едно от големите предимства на AI за стартиране на приложения!

Те също си сътрудничат с доставчици на операционна система и браузъри които също събират подобни данни, за да ги сравняват и улесняват задачата за проверка дали даден потребител лъже относно данните като вашата дата на раждане.

Технологии в услуга на защитата на детето в Instagram и Facebook
Технологии в услуга на защитата на детето в Instagram и Facebook

Други нови мерки за защита на детето в Instagram

В допълнение към тези нови постижения, които ще бъдат включени както от Facebook, така и от Instagram, последният също има няколко други много полезни предложения за защита на най-младите потребители на платформата.

Лични акаунти по подразбиране за тези под 16

Досега, когато създавате акаунт в Instagram, той винаги беше напълно публичен, въпреки че по-късно имаше опция да го направите частен за последователи. Сега обаче Instagram прави акаунта на потребител, регистриран като под 16 години, частен по подразбиране

Разбира се, има опция да го направите публичен и да имате отворен акаунт. Смята се обаче, че отварянето им директно като лични ще накара повече непълнолетни да запазят акаунта си личен, което е много по-сигурно от публичния акаунт.

Проследяване и блокиране на акаунти, докладвани от непълнолетни

Като разполага с информация като възрастта на потребителите, Instagram може да знае на колко години е потребителят зад докладван акаунт и неговите жалбоподатели. Поради тази причина една от най-новите мерки, които ще бъдат включени в платформата, е ограничаване на действията и съдържанието, които може да вижда акаунт, докладван от няколко непълнолетни

Например, възрастен, за когото непълнолетни потребители са докладвали няколко пъти няма да може да следва или коментира, камо ли да напише директно съобщение, до непълнолетен потребител. Нито акаунтите, управлявани от непълнолетни, ще се показват в раздела „Изследване“, нито в Reels, нито ще можете да видите техните коментари за други публикации за възрастни.

Нарастващото присъствие на непълнолетни в интернет налага все по-строги мерки за защита
Нарастващото присъствие на непълнолетни в интернет налага все по-строги мерки за защита

Накрая е важно да се подчертае, че тези мерки ще отнеме известно време, за да достигнат до Испания. Първите страни, в които те ще бъдат приложени, са Франция, Обединеното кралство, Япония и Съединените щати.

Какво мислите за тези действия? Мислите ли, че те наистина служат за защита на непълнолетните в свят като Интернет? Кажете ни в коментарите!

Препоръчано: