YouTube ще поиска лична карта, за да гледа видеоклипове на възрастни (+18)

Съдържание:

YouTube ще поиска лична карта, за да гледа видеоклипове на възрастни (+18)
YouTube ще поиска лична карта, за да гледа видеоклипове на възрастни (+18)
Anonim

Не беше толкова отдавна, когато YouTube затегна своите политики за защита на децата по различни начини и ние трябваше да потвърдим отново възрастта си, за да гледаме видеоклипове, оценени като нецензурни Въпреки това, техните новите мерки за предотвратяване на достъпа на непълнолетни потребители до видеоклипове с сугестивно, насилствено или обидно съдържание са още по-строги.

Сега се изисква потвърждение на възрастта, на която казвате, че сте в интернет, и това не е нищо повече и нищо по-малко от снимка на вашия ID или подробности за кредитната карта Казваме ви в какво се състоят новите мерки на YouTube за защита на децата!

Как да потвърдите възрастта си в YouTube с вашата лична карта или кредитна карта

Как да потвърдите възрастта си в YouTube, за да можете да гледате видеоклипове за хора над 18 години
Как да потвърдите възрастта си в YouTube, за да можете да гледате видеоклипове за хора над 18 години
  1. Когато влизате във видеоклип, маркиран като нецензурен от YouTube, ще видите изскачащ прозорец с молба да потвърдите възрастта си, за да получите достъп до видеоклипа. Докоснете “Потвърди”.
  2. Изберете опцията, която искате да потвърдите възрастта си: с данните на вашата банкова карта или снимка на вашите документи за самоличност (DNI, NIE…).
  3. Ако сте избрали да въведете вашата кредитна карта: попълнете исканата информация и натиснете “
  4. Ако сте избрали да изпратите снимка на личната си карта: Потвърдете датата си на раждане и качете една снимка за лична карта, след като приемете условията на Google.
  5. След около 3 дни вашата кандидатура трябваше да бъде прегледана и одобрена. Сега можете да гледате видеоклиповете, които искате!

Освен това, тези нови мерки за сигурност са доста трудни за заобикаляне, тъй като YouTube принудително пренасочва потребителя към официалния му сайт, ако опитате за да гледате „забранен“видеоклип от сайт на трета страна.

Въпреки това, това ограничение следва новата Директива за аудиовизуалните медийни услуги на Европейския съюз, така че засяга само потребители от Европейския съюз (или Европейското икономическо пространство),Обединено кралство и Швейцария.

Има много напълно безплатни VPN, които ви позволяват да промените своя IP адрес и да получите достъп до интернет от всяка друга географска точка на света. Може би това е най-лесният начин да заобиколите новитеограничения на YouTube.

Потвърдете възрастта си, за да имате достъп до всички видеоклипове в YT
Потвърдете възрастта си, за да имате достъп до всички видеоклипове в YT

Мнението на потребителите относно потвърждаването на новата възраст на YouTube с ID

Разбира се, тази нова мярка изобщо не е популярна сред потребителите на YouTube поради различни причини. Първият е важността на сигурността на нашите лични данни днес, знаейки, че големи компании като Google печелят от продажбата на личната ни информация.

Ето защо има цели статии, посветени на запазването на поверителността ни в интернет, и нито една от тях не казва, че изпращането на снимки на нашата лична карта и банкови данни е безопасно от разстояние. Да, можем да се доверим на Google, но все още не е много смешно за някои.

Освен това, много потребители смятат тази проверка донякъде за ненужна, тъй като въпреки че YouTube вече се върна към ръчното модериране на съдържание, тази бариера се появява особено във видеоклипове, които разкриват полицейско насилие, поточно от нецензурни потребители на YouTube и песни или видеоклипове, които са изрични по какъвто и да е начин. Междувременно модераторите на YouTube продължават да пропускат видимо сексуални видеоклипове или дори видеоклипове на действителни самоубийства.

Въпреки това, след последните действия на YouTube за ограничаване на достъпа до специфични видове съдържание, все повече и повече потребители са недоволни от платформата. Ще трябва да изчакаме, за да видим какъв ефект имат тези нови ограничения.

И така, знаете ли, ако искате акаунтът ви да е в идеален ред за да не пропуснете видеоклип, който може да се счита за нецензурен или за хора над 18 години, ние препоръчваме да проверите възрастта на вашия акаунт в YouTube възможно най-скоро.

Какво мислите за тази мярка? Кажете ни в коментарите!

Препоръчано: