Realme MagDart: клонинг на MagSafe на Apple за Android

Съдържание:

Realme MagDart: клонинг на MagSafe на Apple за Android
Realme MagDart: клонинг на MagSafe на Apple за Android
Anonim

Има производители на Android, които стъпват, въпреки че Realme може да поеме тортата в това отношение. Марката иска да бъде забелязана, като включва изключително иновативни функции или импортира идеи от други платформи. Новият Realme Flash дебютира с нещо, което идва директно от Apple.

Производителят иска да царува в областта на безжичното зареждане, така че е вдъхновен от технология, която включва iPhone 12 за магнитно безжично зареждане. Ще ви обясним какво представлява MagDart, алтернативата на Realme на MagSafe на Apple.

Първо, какво е MagSafe?

Ако не знаете какво представлява MagSafe на Apple, най-добре е да имате тази информация. Това, което Realme е вдъхновил, се състои от магнитно безжично зареждане за iPhone 12 Това позволява по-бързо и по-безопасно свързване на зареждане, без коригиране на позицията или риск от падане.

От своя страна Apple се вдъхнови от една стара функция на Mac устройства със същото име, която се състоеше в бързо закрепване на кабела за зареждане чрез някои магнити, въпреки че беше система по-фокусиран върху сигурността, отколкото върху комфорта, както е сега.

Realme Flash стартира MagDart, алтернатива на MagSafe

Realme реши да импортира тази функция в Android, регистрирайки своя собствена технология под името 'MagDart'. Малко след това марката потвърди предстоящото пускане на Realme Flash, терминал, съвместим със споменатата технология.

Realme Flash Mag Dart
Realme Flash Mag Dart

Това ще бъде първият Android телефон на компанията, който ще включва технология за магнитно безжично зареждане, която работи много подобно на MagSafe на AppleСледователно тази Realme Flash ще монтира елемент на гърба на терминала, за да сдвои това безжично зареждане.

Този MagDart, който Realme регистрира, е магнитен аксесоар за зареждане на смартфона, който ще бъде поставен върху този елемент на гърба и има капацитет на зареждане до 15 WВ допълнение, той включва малък вентилатор за охлаждане на устройството и разсейване на генерираната топлина.

За да изпълни това натоварване, терминалът ще има USB тип C порт, който всички мобилни телефони сега имат, благодарение на някои филтрирани изображения. На тези моментни снимки изглежда като доста обемисто устройство, така че няма да се отличава със своя минимализъм и лекота.

Спецификации на Realme Flash
Спецификации на Realme Flash

От друга страна, някои спецификации на терминала също са известни. Тази Realme Flash ще монтира процесор Snapdragon 888, придружен от до 12 GB RAM и 256 GB паметМного подобни характеристики на Realme GT, въпреки че датата на стартиране все още не е известна, още по-малко цената му.

Този Realme Flash с технология MagDart добра идея ли е? Тези от GSMArena разбраха първи.

Препоръчано: