Qualcomm ще пусне нови чипове Snapdragon за смарт часовник

Съдържание:

Qualcomm ще пусне нови чипове Snapdragon за смарт часовник
Qualcomm ще пусне нови чипове Snapdragon за смарт часовник
Anonim

Един пазар, който очевидно расте са интелигентните часовници и всеки иска да скочи на бандата. В допълнение, стартирането на нова версия на Wear OS (вече поддържана от Samsung) даде повече от един дълги зъби.

Въпреки това, проблемът, който тегли този сектор, е, че приемането на нови процесори е много бавно и освен това е скъпо. Дълго време това беше ахилесовата пета на нишата, но Qualcomm иска да бъде част от промяната. Как ще стане? Qualcomm ще пусне нови чипове Snapdragon за смарт часовници и обещава, че те ще бъдат много по-добри от сегашните.

Qualcomm иска да прокара нови смарт часовници с Wear OS

смарт часовници с процесори qualcomm
смарт часовници с процесори qualcomm

Благодарение на съобщение за пресата, публикувано на вашата страница, ние знаем, че Qualcomm работи върху подобряването на своята платформа за чипове за носими устройства. Идеята ще бъде увеличаване на инвестициите в разработването на чипове, платформи и технологии за техните бъдещи процесори Snapdragon Wear, но те няма да го направят сами.

Във връзка с това решение, Qualcomm реши да представи програма, която ще събере различни лидери на индустрията за смарт часовници. Целите на тази програма са ясни:

  • Обсъждане на пазарните тенденции.
  • Споделете технология между участващите компании.
  • Пуснете нови продукти, които стимулират обществеността.

Както се очакваше, Qualcomm не разясни плановете си, но знаем две много важни неща: първото, Qualcomm ще разшири своя каталог от чипове за смарт часовници, за да се възползват на новата версия на Wear OS; и второ, съобщението за пресата споменава гиганти в индустрията като ARM, BBK Electronics (OPPO, OnePlus, Vivo и Realme), Verizon, Vodafone, Zebra и Fossil.

Умните часовници Wear OS имат процесори, от които да избирате, но приемането е бавно

wear os процесори qualcomm
wear os процесори qualcomm

Всеки потребител, който иска да купи смарт часовник с Wear OS и проучва бъдещата си инвестиция, се сблъсква със същия проблем: процесорът, който има всяко устройство.

Въпреки че Qualcomm пусна Snapdragon Wear 4100 и 4100+ миналата година, много производители все още използват по-старите Snapdragon Wear 2100 (2016) и 3100 (2018). Изглежда, че решението минава през проблем с цената, тъй като разликата между всеки чип значително увеличава крайната цена на продукта.

Въпреки това, това е решение, което в някои случаи трябва да бъде преразгледано, защото разликите в производителността са осезаеми Например, Wear OS има "прилична" производителност с SDW3100, докато при SDW2100 влачи. Вместо това операционната система на Google работи много добре с SDW4100 и 4100+.

По-скъпи чипове ли са? Очевидно, но производителността, която предлагат, донякъде оправдава увеличението. Компаниите може да искат да избегнат това, което се случва в мобилния сектор: процесорите от най-висок клас стават по-скъпи и увеличават цената на водещите модели. Въпреки това може да се наложи да намерят средно положение, за да може индустрията на смарт часовниците да продължи да расте с добро темпо.

Ще ни изненада ли Qualcomm с мощен и достъпен Snapdragon Wear 5100? Времето ще покаже, но се надяваме, че е така и Wear OS може да достигне до повече потребители по правилния начин.

Препоръчано: