Samsung ще позволи използването на режим Pro с телефото камерата

Съдържание:

Samsung ще позволи използването на режим Pro с телефото камерата
Samsung ще позволи използването на режим Pro с телефото камерата
Anonim

Професионалният режим на мобилните камери отваря море от много полезни опции за заснемане на невероятни изображения. Исторически обаче това е режим, ограничен до определени фотографски сензори (обикновено основният).

Това се променя напоследък, тъй като компании като Samsung разшириха професионалния режим на своите приложения за камера към други сензори. Пример за това? Какво ще се случи по-нататък: Samsung ще позволи използването на режим Pro на камерата с телефото сензори на своите мобилни телефони.

Samsung ще активира Pro режим за увеличени снимки

камера на samsung с професионално увеличение
камера на samsung с професионално увеличение

В публикация в официалния форум на Samsung за Южна Корея, служител на компанията разкри, че работят върху много интересна функция за фотографи. По-конкретно, Samsung планира поддържа телефото сензорите на своите телефони Galaxy, така че да могат да се използват с режимите Pro и Pro Video на приложението за камера.

Това би било важна новост, тъй като за първи път Samsung ще позволи на своите потребители да правят снимки с увеличение и да управляват всяка характеристика на сензора Досега камерите от телефото тип на The Galaxy може да се използва само в автоматичен режим, но режимът Pro отваря нови настройки: промяна на ISO, експозиция, скорост на затвора, фокус, контрасти, сенки, баланс на бялото и много повече.

Това решение е в съответствие с предишните, тъй като от пускането на пазара на Galaxy S21 поддръжката за Pro режим е добавена към ултраширокоъгълните сензори. Първоначално това беше функция, достъпна само за тези устройства, но малко по малко беше разширена до други модели на компанията.

Според публикацията, Samsung се опитва да внедри тази нова функция възможно най-скоро, въпреки че няма подробности за възможна дата на актуализация. Въпреки това, това е новина, която най-взискателните потребители и любители на мобилната фотография ще оценят. Но за всички тези, кои телефони могат да получат тази новост?

Кои телефони на Samsung ще получат поддръжка на телефото сензор с професионален режим на камерата

съвместими телефони samsung професионален режим телефото увеличение
съвместими телефони samsung професионален режим телефото увеличение

Както се очаква, поддръжката на телефото сензор за режимите Samsung Camera Pro и Pro Video трябва да дебютира с Galaxy S21 Така че потребителите скоро ще могат да си играят с всички перископични телефото опции на модела Ultra, докато правите снимки с до 10x оптично увеличение или 100x в режим SpaceZoom. Кои други мобилни телефони на Samsung могат да получат тази новост? Поне тези:

  • Samsung Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra.
  • Samsung Galaxy Fold.
  • Samsung Galaxy Z Fold 2.
  • Samsung Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra.
  • Samsung Galaxy S20 FE.
  • Samsung Galaxy Note 10 и Note 10+.
  • Samsung Galaxy S10 и S10+.
  • Samsung Galaxy A72.

Имате ли някой от тях? Тогава имате късмет и просто ще трябва да изчакате малко за тази актуализация.

Препоръчано: