Нов Steam Deck: Steam лаптоп с AMD Heart

Съдържание:

Нов Steam Deck: Steam лаптоп с AMD Heart
Нов Steam Deck: Steam лаптоп с AMD Heart
Anonim

От дълго време чуваме слухове за възможността Valve да пусне нова конзола. И в крайна сметка течовете бяха реални: това е впечатляващата Steam Deck, конзола, която идва да атакува водната линия на Nintendo Switch Lite.

Вашите оръжия? Това всъщност не е конзола, но това е компютър, който ще ни позволи да правим каквото си поискаме. Не, тя не крие най-добрия хардуер на пазара, но тази конзола е създадена, за да се насладите на каталога от Steam игри в HD качество и при 60 Hz.

По този начин, можете да се насладите на тройни A игри чрез тази преносима конзола, която има какво да предложи. Преди ви казахме, че това наистина е компютър. И ние го казваме заради операционната система, която използва, SteamOS. Базиран на Linux интерфейс, който ви позволява да стартирате Steam игри без проблем.

Steam Link, конзола с невероятно графично качество

Характеристики Steam Link
Размери и тегло 298mm x 117mm x 49mm.
Екран 7-инчов LCD 1280 x 800 пиксела (съотношение 16:10).
Процесор

CPU: AMD Zen 2 4 ядра/8 нишки, 2,4-3,5 GHz (до 448 GFLOPS FP32). GPU: RDNA 2 с 8 изчислителни единици, 1,0-1,6 GHz (до 1,6 TFLOPS FP32).

Съхранение
  • 64GB eMMC (PCIe Gen 2 x1)
  • 256GB NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4)
  • Високоскоростен 512GB NVMe SSD (PCIe Gen 3 x4)

Всички модели включват високоскоростен слот за microSD карта.

RAM 16GB LPDDR5 RAM.
Контроли на геймпада A B X Y бутони, D-pad, L и R аналогови тригери, L и R лицеви бутони, бутони View и Menu, 4 бутона за захващане с възможност за присвояване, 2 аналогови стика в пълен размер с капацитивен сензорен бутон,
Свързване и екстри Bluetooth 5.0, WiFi AC двубандов 2 x 2 MIMO.
Батерия 40Wh батерия. От 2 до 8 часа игра.
Операционна система SteamOS 3.0 (базиран на Arch).

И не само това, тъй като Valve даде да се разбере, че „Steam Deck е компютър, така че можете да инсталирате софтуер и операционни системи на трети страни“. Това включва възможността за инсталиране на Windows на конзолата на Steam.

В допълнение, той се поддържа от основните платформи за стрийминг на игри, включително Xbox Game Pass или Google Stadia. И не забравяйте, че Steam Deck има WiFi и докинг станцията за телевизор с HDMI 2.0 и DisplayPort 1.4, така че няма да ви липсват опции.

Ако свържете конзолата към телевизора, можете да играете в момента в 1080p, докато неговият 7-инчов екран гарантира 720p резолюция. Под капака намираме AMD процесор заедно с 16 GB RAM, които предлагат страхотна производителност.

Към това трябва да добавим три много различни версии: първи модел с 64 GB eMMC памет, втора версия от 256 GB монтира NVMe SSD и модел с 512 GB с NVMe SSD и "премиум дисплей против отблясъци".

В противен случай трите версии на Steam Deck са естетически еднакви, разполагат с всички видове бутони, така че можете да се насладите напълно на тази Steam конзола.

Наличност и цена на Steam Deck

дизайн на парна палуба
дизайн на парна палуба

Steam Deck ще започне да се доставя през декември 2021 г. до Съединените щати, Канада, Европейския съюз и Обединеното кралство и ще достигне до повече региони през 2022 г. Относно цена, оставяме ви колко ще струват различните версии.

  • Steam Deck с 64 GB: 419 евро.
  • Steam Deck с 256 GB: 549 евро.
  • Steam Deck с 512 GB: 679 евро.

Препоръчано: