WhatsApp ще блокира акаунти, които препращат измами и измами

Съдържание:

WhatsApp ще блокира акаунти, които препращат измами и измами
WhatsApp ще блокира акаунти, които препращат измами и измами
Anonim

Въпреки че WhatsApp официално обяви преди време, че ще блокира акаунтите на хората, които използват модифицирани версии на приложението за съобщения, все още могат да се видят милиони потребители, които ги използват.

Изглежда, че WhatsApp е донякъде разрешителен в това отношение. Въпреки че в това, което изглежда неразрешително, е препращането на измами или измами, ситуация, за която WhatsApp е наясно, тъй като е започнал да предприема действия в това отношение.

Внимавайте! WhatsApp може да блокира акаунта ви, ако препратите измами или измами към вашите контакти

Препращане на фалшиви съобщения и измами в WhatsApp
Препращане на фалшиви съобщения и измами в WhatsApp

Преди около 8 месеца WhatsApp обяви на целия свят, че ще предприеме много сериозни стъпки, за да разбиеизмамите и подвеждащите вериги от съобщения.

Въпреки че все още могат да се видят стотици хиляди съобщения, които просто се опитват да измамят хората, WhatsApp работи много усилено, за да намали постепенно този брой.

Благодарение на разработването на нови алгоритми WhatsApp съобщи, че вече може проследява тези съобщения по лесен начин, както и открива кой е бил потребителят които са споделили този тип измами или измами.

Могат ли да затворят вашия акаунт в WhatsApp, ако сте споделили подвеждащо съобщение по погрешка?

Акаунтът в WhatsApp е блокиран за препращане на съобщения
Акаунтът в WhatsApp е блокиран за препращане на съобщения

Важно е да стане ясно, че WhatsApp няма да затвори тези акаунти, които са споделили измама или измама по погрешка Благодарение на нова система за откриване, приложението за съобщения ще вземете предвид следните точки, за да откриете всякакъв вид аномалия в препращането на съобщения:

  • Ако подвеждащо съобщение бъде споделено повече от 10 пъти и в рамките на няколко минути, акаунтът ще бъде забранен за постоянно.
  • Ако измама се препраща прогресивно и в продължение на няколко дни, акаунтът ще бъде заключен за неопределено време.
  • В случай че случайно бъде споделена измама (незнание за измамата), WhatsApp няма да вземе това събитие предвид.
  • Ако съобщението се сподели автоматично (вирус), WhatsApp ще счита, че потребителят не е виновен.

Оттук препоръчваме ви да избягвате споделянето на измами или измами в WhatsApp. Въпреки че понякога е възможно да попаднете в този тип практика поради пълно невежество, самото приложение за съобщения има инструмент, за да разбере дали дадено съобщение е измама или измама.

Без да добавяме много повече в това отношение, използваме възможността да ви напомним, че не трябва да използвате GBWhatsApp, защо? Поради простата причина, че WhatsApp извършва „забраняващи вълни“(той спира хиляди акаунти на ден).

Препоръчано: