Facebook ще позволи назоваване на експерти в групите

Съдържание:

Facebook ще позволи назоваване на експерти в групите
Facebook ще позволи назоваване на експерти в групите
Anonim

Случвало ли ви се е да влезете във фейсбук група, търсейки помощ за нещо и да не знаете кого да попитате? Най-естественото нещо би било да направите публикация и да се надявате, че други членове ще ви помогнат с вашия проблем, но сега ще бъде по-лесно.

Facebook ще ви позволи да назначавате експерти в групи, за да помагате на други потребители. Какви привилегии ще имат тези потребители и защо това изглежда като добро решение?

Експертите на Facebook ще подкрепят вашата общност

експерти от facebook групата
експерти от facebook групата

Освен мемовете, за да се посмеете за известно време, Facebook групите са много полезни, за да ви информират и да намерят решения на определени специфични проблеми. Това се постига, защото те са проектирани да функционират като общност, в която всеки може да си помага един на друг.

Въпреки това, винаги има потребител, който знае повече от другите по определени теми и винаги е готов да помогне. Склонни сме неофициално да наричаме този тип членове „експерти“и те не е задължително да имат някакви привилегии в рамките на групата извън колективното признание.

Facebook иска да промени това и да направи това мълчаливо признание видимо в техните групи. как? Създаване на нова категория потребители, наречена "Групови експерти", които ще имат своя собствена значка, за да бъдат лесно разпознаваеми сред другите.

Експертите са лесно разпознаваеми, защото имат етикет до името си

Отсега нататък администраторите на групи във Facebook ще могат да избират потребители и да ги определят като експерти които да служат като водачи в техните общности. Освен това едни и същи потребители ще могат да кандидатстват като експерти по нещо и администраторите ще решат дали да им дадат значката в рамките на групата или не.

Какви привилегии ще имат груповите експерти пред други типове потребители? По принцип не са много, защото няма да могат да модерират публикации или нещо подобно. Администраторите на обаче ще могат да си партнират с експерти, за да участват в дейности с въпроси и отговори, звукови фрагменти (аудио стаи на живо), дискусии и др.

Експертите също ще могат да изпращат покани до потребители на Facebook страници, свързани с тяхната област на експертиза, за да се присъединят към техните групи. В допълнение, те ще могат да променят своите публикации, така че да се виждат по привлекателен начин, за да генерират взаимодействие с тях.

Всеки потребител може да кандидатства като експерт във Facebook групи

как да бъда експерт във facebook група
как да бъда експерт във facebook група

Както споменахме по-горе, има два начина да бъдете избрани като групов експерт във Facebook. Първият, че администратор директно ви назначава за такъв; второто, кандидатствайте и след това бъдете повишени.

Да, можете да кандидатствате като експерт , като попълните формуляр, в който трябва да обобщите вашите области на опит. Всеки ли ще може да го види? Не, тази форма ще бъде видима само за администраторите на групата и въз основа на нея те ще могат да решат дали да ви дадат значката експерт.

Има ли начини да се провери дали даден човек наистина е експерт в това, което казва? Не в момента, но е нещо, което потребителятще трябва да демонстрира, като помага на другите в групата. Facebook обаче ще даде възможност на обикновените членове да докладват за проблеми на администраторите.

Тази нова функция вече е достъпна в целия свят, но в момента се прилага само за фитнес групи и видеоигри. Надяваме се, че скоро ще бъде активиран за други теми.

Препоръчано: