Android 12 вече ви позволява да изпробвате игри, преди да ги изтеглите

Съдържание:

Android 12 вече ви позволява да изпробвате игри, преди да ги изтеглите
Android 12 вече ви позволява да изпробвате игри, преди да ги изтеглите
Anonim

Колко пъти сте се сблъсквали с проблема да изтеглите голяма игра и да трябва да чакате дълго време, за да я играете. В момента трябва да изтеглите всички файлове на дадена игра, за да можете да й се насладите. Въпреки това Android 12 ще ви позволи да изпробвате игрите, преди да завършите изтеглянето си

Как работи? Е, това е, което ще ви кажем по-нататък, опция, която ще бъде полезна за игра на онези заглавия, които са много тежки и изискват много време, за да завършат инсталацията си на мобилно устройство.

Как Android 12 ви позволява да изпробвате игри, преди да ги изтеглите

Тази нова функция беше разкрита на Google for Games Delevoper Summit 2021, събитие, което се провежда от 12 до 13 юли и в което беше разкрита споменатата подробност, която ще бъде включен в Android 12.

Въпросната функция се нарича „ Играйте, докато изтегляте“, доста описателно заглавие, което се фокусира върху улесняването на операционната система да изпълнява игри, без да е необходимо да изтегляте всички файловете от него.

По този начин можете да тествате игрите, преди да завършат изтеглянето и след това инсталирането. Страхотна функция за големи заглавия, които стават все повече и повече в Google Play и която забавя доста времето, за да се насладите на тези игри.

Android 12 игра по време на изтегляне
Android 12 игра по време на изтегляне

От игри със стотици мегабайти до такива с тегло няколко гигабайта. Това е опция, която ще улесни процеса на отваряне на игрите, които според Google ще бъдат готови два пъти по-бързо от обикновено, за да можете да ги изпробвате.

Функция, подобна на Google Play Instant

Това не е първият опит, при който Google иска да ускори процеса на изтегляне, така че да не се налага да чакате толкова дълго, когато играете. Play Instant беше пуснат преди няколко години, много ограничена система в Play Store, която ви позволява да тествате заглавия за кратко, преди да натиснете бутона за изтегляне.

Освен това, това е система, която вече е внедрена на конзоли като Xbox One или PlayStation 4, която позволява заглавия да се възпроизвеждат, когато имат минимален процент завършено изтегляне. След като изтеглите базовите файлове, ще можете да се насладите на минимален геймплей, което Google възнамерява да направи сега в Android 12.

Това съобщение „Играйте, докато изтегляте“е част от инициативата на Google за промяна на стандарта за създаване на APK приложения за новия формат на Android App Bundle. Разбира се, ще работи само в игри, които използват системата Play Asset Delivery, която може да бъде активирана само от техните разработчици.

Смятате ли, че „Играй по време на изтегляне“е интересна нова функция за Android 12?

Препоръчано: