TikTok започва лов срещу голи видеоклипове

Съдържание:

TikTok започва лов срещу голи видеоклипове
TikTok започва лов срещу голи видеоклипове
Anonim

Във всяка социална мрежа, която расте експоненциално, идва момент, когато съдържанието й трябва да бъде модерирано. Това се случва с TikTok, който ще премахва видеоклипове с голота и всичко свързано със секс, насилие и подобни теми.

Част от новата политика за поверителност, която платформата ще прилага, е модерирането на съдържанието, качено в социалната мрежа, с нова система за регулирането му. Отсега нататък внимавайте какво записвате или споделяте от друг профил, защото това може да изложи акаунта ви на опасност.

TikTok създава автоматизирана система за премахване на голи видеоклипове

Това е доста голяма промяна в политиката на TikTok. Досега видеоклиповете бяха модерирани от човешки персонал, който контролираше трафика на социалната мрежа. Промяната няма за цел да освободи този персонал, а по-скоро служи за подобряване на условията на работа.

По този начин новата автоматизирана система, която TikTok ще внедри, служи така, че модераторите да не продължават да виждат тревожно съдържание. Така те могат да се посветят на по-сложна работа, като преглед на видеоклипове с дезинформация и всякакви доклади от общността.

Видеоклиповете на TikTok не зареждат решение
Видеоклиповете на TikTok не зареждат решение

Освен това социалната мрежа ще може да изпраща предупреждение при първото нарушение на тази система. Ако грешката се повтори няколко пъти, можете да продължите към уведомяване за окончателното закриване на акаунта.

Това е стъпка за подобряване на съдържанието на платформата и за повече прозрачност в бъдещите изтрити видеоклипове. Разбира се, това няма да е решението на всички проблеми, тъй като автоматизираната система никога няма да бъде перфектна.

Засяга ли ви тази мярка на TikTok?

Друго нещо, което трябва да разберете е дали тази мярка ще ви засегне или не. В зависимост от това къде живеете, тази нова система може или не може да стане ефективна във вашата страна. Изглежда, че ще се разпространи в целия свят, но в момента е в сила само в страните от Канада и САЩ

Въпреки това се тества и в други региони като Бразилия или Пакистан. В тези държави платформата е записала, че 5% от премахнатите видеоклипове може действително да бъдат разрешени. Малка грешка в момента, въпреки че зависи от съотношението във всяка държава.

В Съединените щати около 8 милиона видеоклипа бяха премахнати през първото тримесечие на 2021 г., така че автоматизираният преглед може да изтрие повече видеоклипове от тези 5%. TikTok потвърждава, че тази нова система ще бъде внедрена през следващите седмици в целия свят.

Внимавайте какво записвате или споделяте в акаунта си отсега нататък, тъй като всеки видеоклип, който включва голота, насилие, секс или каквото и да е незаконно съдържание, може да доведе до това в акаунта ви се изтрива.

Препоръчано: