Ако имате Galaxy Gear, ще трябва да надстроите от Android Wear до Tizen

Съдържание:

Ако имате Galaxy Gear, ще трябва да надстроите от Android Wear до Tizen
Ако имате Galaxy Gear, ще трябва да надстроите от Android Wear до Tizen
Anonim

След порой от слухове беше потвърдено, че Samsung ще започне да пуска смарт часовници Wear OS, като се откаже от своята всепризната операционна система Tizen, за да захранва решението на Google. Дори знаем, че Samsung Galaxy Watch 4 ще работи с Wear OS. Но днес искаме да говорим за първия смарт часовник на производителя: Samsung Galaxy Gear.

Корейският гигант беше сред първите производители, пуснали смарт часовник. Проблемът е, че първият Samsung Galaxy Wear работеше с порт на Android Wear И истината е, че часовникът беше толкова добър, че много потребители все още залагат на това носимо устройство. Поради тази причина Samsung трябваше да предприеме действия по въпроса. Най-вече защото базираният в Сеул производител ви кани да надстроите до Tizen, ако искате да имате достъп до някои приложения за смарт часовник.

Надстройте Samsung Galaxy Gear до Tizen, ако искате да можете да продължите да го използвате

samsung galaxy gear страна
samsung galaxy gear страна

Както казахме, Samsung Galaxy Gear беше пуснат на пазара през 2013 г., отбелязвайки преди и след, тъй като беше първото устройство за носене от корейската компания. И истината е, че е изненадващо, че Samsung продължава да мисли за своите потребители осем години по-късно. И още повече, че след толкова години специфичният магазин за приложения за тази базирана на Android операционна система остава работещ и напълно работещ.

Но всичко е към своя край и Samsung обяви, че магазинът ще затвори следващия месец, но не иска да изостави потребителите на Galaxy Wear. Да, всичко това звучи много странно, но е реално.

През 2014 г., когато стана ясно, че Samsung ще заложи на Tizen, на потребителите на Galaxy Gear беше предложена възможността да преминат към тази нова операционна система, същата, която корейската фирма използва в цялата си гама от носими. Но много потребители не направиха скока.

Сега нова актуализация на Samsung Galaxy Store уведомява собствениците на смарт часовници, че ще затвори Galaxy Store за устройства Galaxy Gear на 5 август 2021 г. Galaxy Wear It ще продължи да работи нормално, но няма да можете да инсталирате приложения след тази дата, ако не актуализирате до Tizen. Очевидно процесът е необратим, поне официално.

Така че, между другото, ако имате Galaxy Gear, по-добре надстройте до Tizen, за да продължите да го използвате нормално.

Препоръчано: