Какво се случва, когато изчистите данните от приложението на Android?

Съдържание:

Какво се случва, когато изчистите данните от приложението на Android?
Какво се случва, когато изчистите данните от приложението на Android?
Anonim

Изчистването на данни от приложението на устройство с Android може да бъде плашещо, защото може да не знаете какво ще причините, като го направите. Днес ще ви покажем какво се случва, когато изтриете данни от приложение на Android Надяваме се, че с това, което ще научите днес, можете да управлявате устройството си спокойно.

Какво се случва, когато изчистите данните на приложението на Android?

Въпреки че вече обяснихме как да изчистите данните от приложението на Android и кога трябва да го направите, днес ще ви обясним какво се случва, когато го направите. Данните са една от частите, които едно приложение заема в паметта на мобилно устройство, другите части са кеша и това, което заема самото приложение.

Преди да започнем, важно е да знаете разликите между изчистване на кеша и изчистване на данни, защото това са различни неща. Когато изчистите кеша, данните ще бъдат там, но когато изчистите данните, кешът също ще бъде изчистен Може също да се наложи да научите дали е добре често да изчиствате кеша на Android.

Когато изчистите данните на приложение, вие изчиствате всички бази данни и настройки на приложението. Така че изчистването на данните на приложение е точно като да го инсталирате за първи път.

Изчистване на данните от приложението за Android
Изчистване на данните от приложението за Android

Ако изчистите данните на приложение, може да ви се случи следното:

  • Приложението ще започне да изтегля всички настройки от своите сървъри, когато влезете с вашия акаунт, така че можете да продължите да го използвате без проблем. Ще видите само интерфейса на приложението, сякаш току-що сте го инсталирали и то има вашата информация, съхранена на своите сървъриТова се случва с приложения, които запазват своите данни и настройки в облака.
  • Ще загубите завинаги всички настройки и данни, които са били съхранени в приложението В този случай това е като когато влезете за първи път в новоинсталирано приложение. По този начин приложението ще остави на вашето устройство само някои данни, които са били запазени отделно, като снимки, видеоклипове или аудио, както се случва в WhatsApp. За да изтриете тези снимки или видеоклипове, трябва да го направите отделно.

Дори ако приложенията запазват данните си в облака, понякога може да загубите някои настройки, когато изчистите данните. Пример за приложения, които съхраняват своите данни в облака, са приложенията на Google или приложенията на Facebook.

Сега, след като знаете какво се случва, когато изтриете данните на приложение на Android, може да искате да знаете някои приложения, за да изтриете всички боклуци на вашия Android.

Препоръчано: