Как да използвате режима на работния плот Xiaomi Mix Fold на вашия мобилен телефон

Съдържание:

Как да използвате режима на работния плот Xiaomi Mix Fold на вашия мобилен телефон
Как да използвате режима на работния плот Xiaomi Mix Fold на вашия мобилен телефон
Anonim

Xiaomi Mi Mix Fold се смята от мнозина за клонинг на Galaxy Fold. От форм-фактора до Т-образните пластмасови капачки, използвани за предотвратяване на навлизането на малки частици в пантата, има твърде много прилики между този сгъваем Xiaomi и серията Galaxy Z Fold на Samsung. Но има нещо, в което Mi Mix Fold е 100% оригинален и това го отличава от всеки друг сгъваем на пазара: десктоп режим

Известна още като PC режим, тази функционалност на Xiaomi Mi Mix Fold ви позволява да промените MIUI интерфейса на хоризонтално оформление, което много наподобява началния екран на WindowsТова е като режим Samsung DeX, но не изисква външен екран, работи директно на екрана на устройството.

Ако искате да изпробвате десктоп режима на Xiaomi Mi Mix Fold, не е задължително да имате този сгъваем мобилен телефон. След това обясняваме как да го използвате на всеки мобилен телефон с Android 11 или по-нова версия.

Изтеглянето на работния плот на Xiaomi Mi Mix Fold и използването му на мобилния ви телефон е толкова лесно

xiaomi mi mix fold PC режим
xiaomi mi mix fold PC режим

Режимът на работния плот на MIUI е проектиран изключително за Xiaomi Mi Mix Fold, така че работи само на Android 11 или по-нова версия. Ако вашият мобилен телефон има Android 10 или по-стара версия, съжаляваме да ви съобщим, че няма да можете да го инсталирате. Добрата новина е, че работи както на мобилни телефони Xiaomi, така и на устройства от други марки, тъй като това е стартер, който не е вграден в системата. Това на теория.

Според потребителския опит, единствените устройства, при които този десктоп режим работи добре, са Mi Mix Fold и други Xiaomi с MIUI 12.5 и Android 11.

За да инсталирате десктоп режима Mi Mix Fold на мобилния си телефон, трябва да изтеглите неговия APK (чрез Telegram) от следната връзка:

xiaomi mi mix fold многозадачен режим на работния плот
xiaomi mi mix fold многозадачен режим на работния плот

След като го изтеглите, инсталирайте APK на вашия Android както бихте направили всеки друг и след това активирайте режима на работния плот от Центъра за управление или от работния плот на системата. Ще трябва да рестартирате мобилния си телефон първия път, когато го активирате.

Сега, деактивирането му е малко по-сложно Препоръчваме ви да отидете на този бот на Telegram и да му изпратите командата “/PCLauncher” (без кавичките), така че на това ще ви отговоря с видеото, където е обяснено подробно как да деактивирате десктоп режима на Xiaomi Mi Mix Fold.

Ако не можете да инсталирате Mi Mix Fold PC Launcher на мобилния си телефон с този APK, не се притеснявайте. Много потребители изпитват същия проблем, така че по-добре оптимизирани APK файлове със сигурност ще излязат в бъдеще Тук ще ви уведомим, когато има по-добра опция за използване на този режим на работния плот.

Препоръчано: