TikTok продава AI, който избира неговите видеоклипове на други приложения

Съдържание:

TikTok продава AI, който избира неговите видеоклипове на други приложения
TikTok продава AI, който избира неговите видеоклипове на други приложения
Anonim

TikTok е приложението, за което всички говорят. Приложение, което се промъкна в света на социалните платформи като революция и което вече се разраства много по-бързо от други гиганти като WhatsApp или Instagram.

Въпреки това TikTok става много популярен благодарение на начина си на правене на нещата, много различен от другите. И сега, в стремежа си да направим повече пари, се роди нов бизнес, който мнозина може да не разберат.

TikTok създаде ново подразделение на своята компания, наречено BytePlus (помнете, че ByteDance притежава TikTok), което ще продава своя алгоритъм и изкуствен интелект на други компании.йени

TikTok ще помогне на други приложения с алгоритъма, който предлага съдържание на потребителите

Както можем да видим в BytePlus, TikTok вече преговаря с няколко клиента, включително:

  • Приложението WeGo Travel (Сингапур).
  • Приложението The Goat Fashion (САЩ).
  • Приложение за пазаруване Chilibeli (Индонезия).
  • Индийска платформа за социални игри GamesApp.

Всички знаят, че ако TikTok стана известен с едно нещо, то е поради колко добре работи алгоритъмът му, за да предлага съдържание на потребителите, и как използва вашите взаимодействия, за да препоръчва сродни неща.

Алгоритъм на TikTok
Алгоритъм на TikTok

Е, TikTok разбра, че този алгоритъм може да се продава и да помага на други приложения, без да им е конкуренция. Алгоритъмът на TikTok се храни с видеоклиповете, които харесвате, коментарите, това, което създавате, информацията за видеоклиповете, надписите, хаштаговете; и дори устройството, което използвате, вашето местоположение или вашия език.

Това, което

BytePlus прави, е да предложи на тези компании подобно и персонализирано изживяване за техните потребители. В допълнение към алгоритъма BytePlus също така предоставя автоматичен звук, превод и видео ефекти в реално време за своите клиенти, както и инструменти за анализ на всички данни.

Изглежда, че след като Тръмп спря да има проблеми с TikTok, приложението продължава с впечатляваща скорост. И ByteDance няма да пропусне възможността да прокара нов бизнес, толкова интересен като този.

Препоръчано: