Как да блокирате реклами на Android // Най-добрите методи през 2022 г

Съдържание:

Как да блокирате реклами на Android // Най-добрите методи през 2022 г
Как да блокирате реклами на Android // Най-добрите методи през 2022 г
Anonim

Въпреки че банерните реклами са важна част от интернет икономиката, някои от тях са досадни. В тази статия ще ви покажем някои инструменти, които да ви помогнат да блокирате реклами на устройства с Android Освен това много приложения и уебсайтове показват прекалено много реклами.

Въпреки че не можете да премахнете напълно интернет рекламите, можете да блокирате реклами, които се показват на вашето устройство с Android. В тази статия ще ви запознаем с някои инструменти и решения, с които можете да блокирате реклами на Android.

Има различни видове инструменти за блокиране на реклами на Android, днес ще ви покажем най-добрите. И преди да видите това, уверете се, че знаете как да инсталирате приложения от външни или неизвестни източници.

Променете DNS на устройството си с Android, за да блокирате реклами

Променете DNS блокиране на Android реклама
Променете DNS блокиране на Android реклама

Въпреки че нещо повече от инструмент е метод, промяната на DNS на вашето устройство е един от най-лесните начини за блокиране на реклами в Android Освен всичко друго, като промените DNS можете сърфирайте в интернет по-бързо на мобилния си телефон или блокирайте рекламите на вашето устройство, като превключите към частен DNS. Има много DNS, които се използват за блокиране на реклами.

Важно е да знаете, че този метод работи на Android 9 Pie или по-нова версия. За да можете да промените DNS на вашето Android устройство, трябва да направите следното:

  1. Отидете в настройките на вашето устройство.
  2. Изберете « Свързване и споделяне«.
  3. Изберете « Частен DNS».
  4. Докоснете „ Име на хост на частен DNS доставчик“.
  5. Въведете “dns.adguard.com” или “us.adhole.org” в текстовото поле.
  6. Изберете « Запазване».

На някои устройства можете да промените маршрута, за да промените личния DNS. В този случай можете да отворите настройките на вашето устройство и ако се появи лентата за търсене, можете да потърсите „Частен DNS“и след това да отидете на стъпка 4 по-горе. След като промените бъдат запазени, няма да виждате рекламите на приложения или на който и да е уебсайт, който влизате от мобилния си телефон.

Ако вашето устройство е руутнато, можете да блокирате реклами на Android с AdAway

AdAway блокира реклами за Android
AdAway блокира реклами за Android

Ако устройството ви с Android е руутнато, едно от най-добрите решения за блокиране на реклами е AdAwayРазберете тук как можете лесно да руутнете вашето Android устройство. Въпреки че това приложение има версия за нерутирани устройства, приложението работи по-добре, когато устройството ви е руутнато.

AdAway използва списък с хостове за блокиране на реклами. На практика това, което прави това приложение, е да поддържа актуализирана база данни с реклами, за да блокира реклами в приложения и уебсайтове.

В случай че някои реклами изтекат, AdAway има функция, където можете да регистрирате тези DNS. По този начин рекламите, които са били филтрирани, ще бъдат добавени ръчно към вашия списък с хостове.

Като цяло, това приложение блокира рекламите на Android доста добре. Най-хубавото е, че AdAway е безплатен и с отворен код, въпреки че все още е в процес на разработка Връзката за изтегляне на това приложение ви отвежда до сайта, където се хоства AdAway, просто трябва да потърсите секцията „Изтегляния“» в първия коментар на форума и изберете версията, която искате да изтеглите.

AdGuard: популярен блокер за реклами за настолни компютри, достъпен за Android

AdGuard блокира реклами за Android
AdGuard блокира реклами за Android

AdGuard е доста популярен блокер за реклами на настолен компютър и вече е достъпен за Android. Истината е, че мобилната версия на това приложение не е толкова мощна, колкото версията му за компютри, но все пак е добър вариант. Това приложение настройва локална VPN за филтриране на тракери и рекламни банери.

Недостатъкът на AdGuard е, че само ви позволява да блокирате реклами в браузъра в неговата безплатна версия За да блокирате реклами от приложения, трябва да се абонирате за неговата платена версия. Ако се абонирате за неговата Premium версия, зареждането на някои приложения отнема малко повече време, тъй като AdGuard ще блокира рекламите в тях.

Blockada: едно от най-пълните приложения за блокиране на реклами на Android

Блокиране на реклама на Android
Блокиране на реклама на Android

Това приложение се конкурира силно с AdAway, въпреки че не изисква вашето устройство да бъде руутнато. Blockada е с отворен код и блокира реклами както от приложения, така и от уебсайтове.

В Blockada можете да избирате от списък с блокери като DuckDuckGo, Tracker Radar, Energized и AdAway. Всяка от опциите в списъка с хостове на Blockada има нещо, което я прави специфична, по този начин всяка от тях блокира тракери и реклами по различен начин.

Това приложение блокира реклами на Android и също така защитава вашата поверителност чрез шифроване на DNS заявки, докато създава свой собствен списък с хостове.

Въпреки че Blockada е налична в магазина за приложения на Google, тя губи някои важни функции поради правилата на Google Play. Ето защо, за да имате най-добрата версия на Blockada, ви оставяме връзката към официалния сайт на това приложение.

Brave: браузър, който блокира реклами от уебсайтове

Brave Block Ads Android
Brave Block Ads Android

Ако не трябва да блокирате реклами от приложения, а само от уебсайтове, изтеглянето на браузър за блокиране на реклами ще бъде най-добрият вариант. Има няколко браузъра, които могат да блокират реклами, но един от най-добрите е Brave

Brave е браузър, чиято кодова база е Chromium, Chromium между другото е основата на Google Chrome. За да започнете да блокирате реклами с Brave, трябва само да инсталирате приложението, защото изтеглянето на това приложение автоматично активира функцията за проследяване, бисквитка и блокиране на реклами.

Brave ви позволява да изключите рекламния блокер, когато пожелаете. Въпреки че това приложение има множество функции освен блокирането на реклами, една от най-интересните му функции е, че можете да печелите пари за използването на този браузър.

Това са най-добрите инструменти за премахване на тази досадна реклама от устройството ви с Android Препоръчваме ви да изпробвате всички приложения, така че да използвате това, което ви се струва най-добро. По същия начин трябва да знаете 17-те приложения, които изпълват устройството ви с Android с реклами.

Препоръчано: