Защо TikTok заглушава видеоклиповете ми: как да го поправя

Съдържание:

Защо TikTok заглушава видеоклиповете ми: как да го поправя
Защо TikTok заглушава видеоклиповете ми: как да го поправя
Anonim

Няма спор, че TikTok направи много неща правилно, за да се позиционира като една от най-добрите социални мрежи в света, особено от известно време. Това е много разнообразна платформа с голямо разнообразие от съдържание, въпреки че понякога това може да е ограничено. Един от начините да го ограничите е TikTok да заглуши вашите видеоклипове поради авторски права.

Това е често срещан проблем, с който се сблъскват много потребители на платформата и може би вече сте преминали през него. Не е нужно да се притеснявате за нищо, тъй като този проблем има решение с приложение и няколко прости стъпки, които трябва да следвате.

Проблеми с авторските права на TikTok

Не е като платформата да заглушава видеоклиповете за забавление, така че всичко има законова причина. Музиката, както и видеоклиповете в TikTok, са защитени с авторски права, което затруднява качването на песни в клиповете и нямате проблеми с авторските права.

Не би трябвало да има проблем с това, но TikTok има съдебни дела, заведени от различни звукозаписни компании за правата върху песните от известно време. Причината е, че платформата няма достатъчно лицензи за песните, които да бъдат използвани в публични видеоклипове.

Какво да направите, ако TikTok заглуши вашите видеоклипове

Ето защо TikTok, в зависимост от песента, която използвате, заглушава някои от вашите видеоклипове, за да избегне съдебни битки. Това от своя страна създава проблем за публикуването на музикални видеоклипове, един от основните елементи на съдържанието на TikTok.

За да го поправите, процесът ще бъде много лесен за вас. Просто трябва да използвате приложението CapCut, за да качите видеоклиповете в TikTok, без да заглушавате музиката. Това е най-специализираното приложение за редактиране за публикуване на видеоклипове в TikTok и най-добрият инструмент за избягване на проблеми с авторските права.

Когато вече сте изтеглили приложението и сте избрали видеоклипа за споделяне в платформата, трябва да следвате тези стъпки, за да добавите звук към вашите видеоклипове:

  • Добавяне на нов проект в приложението CapCut.
  • Когато видеоклипът вече е зареден, влезте в секцията „ Аудио“, разположена в долната лента на редактора.
  • В секция „Звуци“, ще намерите голям избор от аудио файлове, които да придружават видеоклипа. Те включват вашите звуци, съхранени на устройството, тези препоръчани от приложението и любимите ви звуци.
Добавете звук в CapCut за TikTok
Добавете звук в CapCut за TikTok
  • Трябва да останете в препоръчаните звуци, за да търсите файл, съдържащ логото на TikTok. Със звук като този няма да имате проблем с платформата, която заглушава вашите видеоклипове, в допълнение към съдържанието на различни аудиозаписи от този тип за добавяне.
  • След като направите тази и други настройки в редактора, експортирайте видеоклипа в галерията, за да го запазите. След това имате две възможности: да го споделите с TikTok от бутона, предоставен от CapCut, или да отидете в социалната мрежа, за да го качите от нейното приложение.
  • Когато изберете видеоклипа, ще трябва да промените звука отново или поне да проверите дали даден параметър е коригиран. Когато сте в редактора на TikTok, докоснете секцията „Звуци“.
Звукът е добавен в TikTok
Звукът е добавен в TikTok
  • В този раздел имате достъп до “Сила на звука” вдясно. Ще се покажат две хоризонтални ленти, за да регулирате както оригиналния звук, така и добавения звук. Трябва да се уверите, че в добавения sound лентата е на 0. Видеоклипът ще бъде готов за публикуване.

Като зададете звука, който сте добавили към видеоклипа в CapCut, като оригинален, вече няма да имате проблеми с TikTok заглушаването на вашите видеоклипове Това е прост, но донякъде дълъг процес, макар и от сега, е единственият начин да попречите на TikTok да заглушава вашите видеоклипове и песни.

Препоръчано: