Контролирането на вашия Android с гласа ви вече е по-лесно от всякога

Съдържание:

Контролирането на вашия Android с гласа ви вече е по-лесно от всякога
Контролирането на вашия Android с гласа ви вече е по-лесно от всякога
Anonim

Обичате ли да контролирате мобилния си телефон само с гласа си? Със сигурност да! Защото това е страхотна функция, която всички обичаме, особено заради удобството, което носи при взаимодействие с нашите устройства.

Все пак всички знаем, че гласовото управление все още трябва да извърви дълъг път, за да замени сензорното управление, но всеки ден сме все по-близо до това да се случи. Доказателството? Google подобрява своя виртуален асистент, а също и Voice Access, два от основните си методи за гласово въвеждане за Android Какви са подобренията? Прочетете, за да разберете.

Google Assistant получава подобрения за управление на вашите приложения с вашия глас

Благодарение на промоционалния видеоклип в горната част на този раздел вече знаем, че Google работи върху подобрения на своя виртуален асистент. По-конкретно, Google добавя все повече и повече гласови команди, които ще ви позволят да взаимодействате с любимите си приложения.

Това са команди, които са много подобни на гласовите преки пътища, въведени преди около година. Видеото, представено от Google обаче, не изяснява този въпрос, така че може да е рестартиране или нещо съвсем различно. Всъщност може дори да е свързано с многото подобрения, които джаджите получават в Android 12.

С всичко и това, това, което знаем е, че тези команди ще позволят изпълнението на специфични действия всъвместимите приложения. Неща като поръчване на паеля с гласа ви чрез UberEats, искане на обобщена информация за дейността ви от Strava или проверка на вашите инвестиции в Yahoo Finance ще бъдат реалност много скоро.

Ще трябва само да конфигурирате команда за изпълнение на определено действие, което искате в рамките на приложение. Това или можете да изберете команда от списъка, който Google Assistant ще има за всяко съвместимо приложение. И ако не знаете този списък, винаги можете да получите достъп до него чрез командата "Ok Google, преки пътища"

Сега можете да въвеждате пароли с гласа си благодарение на Voice Access

Voice Access е едно от приложенията за достъпност на Google за Android. Това ви позволява да извършвате действия за управление на мобилния си телефон, без да докосвате екрана, като можете да изпълнявате основни жестове за навигация до по-сложни действия. Гласовият достъп вече получава нова функция, която със сигурност ще харесате: ще можете да въвеждате паролите си, като ги произнасяте

Тази нова функция ще направи много по-лесно въвеждането на отделни букви, цифри и символи. Също така, ще бъде активиран само в полетата за паролиКак ще работи диктовката на героите? По много интуитивен и лесен начин ви оставяме няколко примера:

  • Въведете знака за евро: просто кажете „знак за евро“.
  • Промяна от малки на главни букви: Кажете на Voice Access „главни букви“.
  • Въведете буква или цифра: просто го кажете и сте готови.

Тази нова функция за гласов достъп е наистина лесна за използване и ние наистина оценяваме, че я добавихте. Това обаче не е единствената новост, която получава това приложение.

Гласовият достъп ще блокира гласовия контрол, ако не виждате екрана

Разпознаване на поглед с гласов достъп
Разпознаване на поглед с гласов достъп

В допълнение към горното, Voice Access получава и друга важна новост. Говорим за разпознаване на погледа, функция, която ще ви позволи да блокирате гласовия контрол на Voice Access, ако не гледате директно в екрана на мобилния си телефон.

За да разбере, приложението ще използва камерата на вашето устройство, за да определи дали гледате екрана. Как ще разберете, че тази функция е активна? Чрез малка икона в горния десен ъгъл на екрана, която Google реши да включи в приложенията.

Тази и други функции, споменати в тази статия, са огромна стъпка напред за постигане на гласовия контрол, за който всички мечтаем за нашите мобилни телефони. Тези нови функции обаче все още се тестват в бета версиите на Voice Access и Google Assistant, така че, моля, изчакайте малко, за да им се насладите.

Препоръчано: