Windows 11 ще позволи използването на приложения за Android

Съдържание:

Windows 11 ще позволи използването на приложения за Android
Windows 11 ще позволи използването на приложения за Android
Anonim

Днес беше голям ден за Microsoft. И това е, че базираният в Редмънд гигант представи Windows 11, новата операционна система на американската компания, която има някои изненадващи новости.

Но голямата изненада пристигна, когато Microsoft обяви, че Windows 11 ще позволи използването на приложения за Android. Вярно е, че не за първи път чуваме слухове за тази възможност. Но сега най-накрая е реалност.

Така магазинът за приложения на Windows, Microsoft Store, ще получи актуализация през есента, за да получи поддръжка за приложения за Android благодарение на Amazon App Store.

Windows 11 ще ви позволи да инсталирате приложения за Android през Microsoft Store

интерфейс на windows 11 за android
интерфейс на windows 11 за android

Поради това, което американската компания посочи, тези приложения ще бъдат инсталирани като всички други,, така че няма да е необходимо да използвате функцията Вашият телефон, за да използвате Android приложения в Windows 11.

Истината е, че странно е, че Amazon App Store е интегриран в магазина за приложения на Microsoft. Логичното би било Google Play Store да бъде избраният. Но най-вероятно базираният в Редмънд гигант не е успял да постигне споразумение с големия G. И компанията, основана от Джеф Безос, се възползва от възможността да поеме щафетата и да даде повече видимост на своята платформа. йени

Както споменахме, приложенията за Android ще бъдат налични в новия дизайн на Microsoft Store. В допълнение, по време на Windows 11презентацията те се възползваха от възможността да покажат няколко работещи приложения, като TikTok, Uber и други.

Следователно няма да има абсолютно никакви затруднения инсталиране на приложения за Android на Windows 11. Просто отидете в магазина за приложения на Microsoft и изтеглете всяко налично приложение, за да можете да го стартирате на вашия компютър или лаптоп.

Сега просто трябва да изчакаме пускането на Windows 11, което ще се състои през есента на 2021 г., за да можем да изпробваме една от най-добрите функции, които обновяването на популярната операционна система Microsoft.

Препоръчано: